Lonci za pucku kuhinju, mikser za vrtic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U opcinskoj upravi Brtonigle uprilicena je primopredaja donacija - profesionalnog štapnog miksera za lokalni djecji vrtic Kalimero i seta posuda za potrebe pucke kuhinje, koji su kupljeni nakon uspješno provedene dobrotvorne akcije tijekom prosinackog božicnog sajma.

Tada je prikupljeno gotovo 8.600 kuna, od kojih je oko 4.000 potrošeno za spomenuto posude i mikser, dok ce se ostatak cuvati dok se ne skupi dovoljno za kupnju bolnickog kreveta, kazala je predsjednica odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Opcine Brtonigla Olga Sabadin. Krevet ce biti smješten u novigradskom Domu za starije i nemocne osobe za terminalne bolesnike iz Brtonigle.

Od direktorice Turisticke zajednice Antonele Frank Medica doznali smo ce se profesionalni lonci koristiti za brzu i kvalitetnu dostavu hrane najpotrebnijima s podrucja Brtonigle i okolice. Sabadin je istaknula da u mjesnoj konobi Silvano trenutno troje bolesnih i socijalno-potrebitih gradana dobiva jedan topli obrok dnevno i to rucak. Jedan od njih dolazi u konobu, a ostalima koji žive u Brtonigli nosi se kuci.

Sad se razmišlja kako organizirati da ovu pomoc dobiju i žitelji okolnih sela. Valja se organizirati radi prijevoza, za što je potrebno osigurati dodatna sredstva i još kuhinjskog pribora. Jedan topli obrok mjesecno po osobi opcinski proracun košta oko 850 kuna, objasnila je Sabadin. Mikser se pak u vrticu vec koristi, a uz to su dobili i odgovarajuce lonce za juhu, kazala je ravnateljica vrtica Kalimero Melita Zakinja Vižintin.

Podsjetimo da je novac - i to polovica ukupnog iznosa - ostvaren prodajom ulaznica za koncert brtoniške klape Volta i prijatelja koji je do kraja ispunio veliku dvoranu Zajednice Talijana. Opcinski Savjet mladih marljivo je na svom štandu zaradio 3.200 kuna, u što je ubrojen i iznos prikupljen tijekom jedne humanitarne akcije koja se odvijala u Novoj Vasi na nogometnoj utakmici.

U dobrotvornoj akciji sudjelovali su Opcina i TZ, Savjet mladih, Kalimero te obje podrucne škole u Brtonigli. Prihodi su prikupljeni i dobrovoljnim prilozima, te od prodaje prigodnih božicnih aranžmana i cestitki koje su pripremile i prodavale odgojiteljice vrtica, uciteljice i ucenici, a u cijoj su izradi sudjelovali i roditelji.


Podijeli: Facebook Twiter