Lokosi kontrama ugasili pulske nade


Ipak ništa od "osvete", ništa od želje da se novom pobjedom barem na dan preskoči Split i zauzme peta pozicija u prvenstvu. Nogometaši Istre 1961 umjesto toga upisali su drugi proljetni poraz i drugi u drugom proljetnom nastupu na "Drosini". Nogometaši Lokomotive uspjeli su tako i u trećem nastupu ove sezone svladati pulskog prvoligaša.

Ovoga puta nije završilo 2:1, već za momčad koju trenira Igor Pamić vrlo neobičnih 4:2. Dojam je da su pulski igrači previše željeli osvetu za prethodne neuspjehe s Lokomotivom i potom izgorjeli u toj silnoj želji. Gosti su to znalački iskoristili i brzim kontrama uništavali pulsku obranu. Pjaca je najviše prijetio s desne strane, ali su golove postigli Budimir i Trebotić. Pulskim igračima tako ni dva postignuta gola nisu bila dovoljna niti za bod pred svojim navijačima. Možda bi se sve drugačije rasplelo da je sudac Burilo svirao zaleđe kod drugog gola gostiju, ali ukupno gledano, Lokomotiva je zasluženo slavila, a pulska je momčad, za koju su po 45 minuta premijerno igrali Mutombo i Pavlović, pljeskom utjehe ispraćena s terena. Željeli su, ali nisu uspjeli.

Predvođeni tercetom centralnih veznih igrača Batarelom, Blagojevićem i Obšivačem, koji su još prije centra prekidali sve akcije Zagrepčana, uspjeli su nogometaši Istre 1961 od starta utakmice preseliti igru na suparničku polovicu, a napadalo se uglavnom preko raspoloženog Joa po lijevoj strani. No, morali su se Puljani istovremeno čuvati brzih kontri koje su gosti uglavnom vukli po desnom krilu preko Pjace. Svu jednostavnost gostujućih akcija demonstrirali su Pjaca i Šitum već u prvoj minuti i bio je to signal koji su Puljani, pokazalo se kasnije, olako shvatili.

Ipak, mogla je utakmica krenuti i u sasvim drugačijem smjeru da je sudac Burilo pokazao na bijelu točku nakon duela Havojića i Zelenike. No, ostao je nijem i nakon po jedne izgledne akcije na svakoj strani, gosti su poveli. Bila je to jedna od akcija nakon kojih bi trener Pamić najradije pojeo kapu. Jer kad momčad koja izvodi korner potom primi gol iz kontre, to baš nije dobar znak, a upravo se to dogodilo Puljanima.

Igrači Lokomotive su izveli brzu kontru preko, naravno, desne strane i onda iskoristivši činjenicu što su pulski stoperi još bili na suparničkoj polovici, poentirali preko Budimira. Hladan tuš za igrače na travnjaku, ali i za publiku koja je priželjkivala gol u gostujućoj mreži. (R. CAR, snimio D. MEMEDOVIĆ)

Susret 22. kola Prve HNL: Istra 1961 - Lokomotiva 2:4 (1:2). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja 1.700. Sudac Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Pejin (D. Miholjac) i Trampus (Osijek). Strijelci: 0:1 Budimir (22'), 1:1 Radonjić (32' - 11m), 1:2 Budimir (42'), 2:2 Blagojević (54'), 2:3 Trebotić (62'), 2:4 Trebotić (81'). Žuti kartoni: Batarelo, Blagojević, Radonjić (Istra 1961), Begonja, Chago, Budimir (Lokomotiva).

ISTRA 1961: Lovrić, Pavlović (od 46. Mutombo), Čagalj (od 82. Yoon), Budicin (od 46. Pilipović), Woon, Blagojević, Obšivač, Batarelo, Havojić, Radonjić, Jo.

LOKOMOTIVA: Zelenika, Gorupec, Barbarić, Perić, Musa, Chago, Begonja, Trebotić (od 90. Plum), Pjaca, Budimir (od 90. Špehar), Šitum (od 83. Mišić).

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter