Lokomotiva - Umag 35:30

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukometašice "Lokomotive" ocekivano su se pokazale nepremostivom preprekom za mlade umaške "lavice". Iako su poražene u Zagrebu (35:30), rukometašice "Umaga" pružile su kvalitetan otpor domacoj favoriziranoj ekipi.

Rezultatska neizvjesnost trajala je u pocetnoj dionici susreta. Nakon izjednacenja Hodžaj (3:3 - 7') "lokosice" su prešle u vodstvo koje nisu ispuštale do kraja susreta. Iako je Gržinic bila solidna na vratima, previše pogrešaka u napadu i manjak koncentracije u završnici akcija kod umaških rukometašica rezultiralo je povecanjem vodstva "Lokomotive".

Kljucna dionica susreta dogodila se sredinom poluvremena kad su domace igracice koristeci greške Umažanki brzim polukontrama i kontrama preko Pušic i Peraica napravile seriju od 5:1 i otišle na "plus 7" (17:10). U nastavku susreta ocekivalo se povecanje te prednosti, ali su umažanke pokazale svoje bolje lice. Pogocima Imamovic i Špoljaric uz bolju igru u napadu održavale su rezultatski prikljucak.

Umaška nada u eventualno iznenadenje u Zagrebu živnula je u nekoliko navrata tijekom druge dionice kad su se približile na "minus 4", ali bi iskusne reprezentativke Peraica i Pušic uvijek nekako pronalazile put do umaške mreže. Krajnjih 30 golova Umažanki i zasluženo dobivanje drugog poluvremena sa 17:16 zasigurno bi trebalo djelovati poticajno na mlade umaške rukometašice koje su skupo prodale kožu.


Podijeli: Facebook Twiter