Lokalna samouprava najkorumpiranija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na  okruglom stolu „Lokalni mediji u borbi protiv korupcije" u Splitu, upozoreno je da je lokalna samouprava najkorumpiranija te da lokalni mediji imaju teškoca u rasvjetljavanju te korupcije jer novinari u tim medijima nisu materijalno neovisni.

„Po najnovijem istraživanju hrvatski gradani lokalnu samoupravu ocjenjuju kao najkorumpiraniju, a cak 78 posto smatra da politicari imaju najviše koristi od korupcije, rekao je predstavnik ministarstva pravosuda Davor Dubravica te dodao da je podmicivanje najcešce u bolnicama, prometnoj policiji, državnom inspektoratu i pri tehnickom pregledu vozila.

Rekao je da ce se u kampanji za parlamentarne izbore vidjeti ucinkovitost zakona o financiranju politickih aktivnosti izborne promidžbe.

„U izborima za sabor nijedna stranka ne može potrošiti više od 1,5 milijuna kuna u jednoj izbornoj jedinici i vidjet cemo kako ce se ponašati politicke stranke, kazao je Dubravica.

Novinar Gordan Malic upozorio je da se u Hrvatskoj dogada "veliko seljenje simpatija prema SDP-u", a to po njemu nije dobra perspektiva u borbi protiv korupcije. Kao primjer naveo je nerasvijetljen slucaj korupcije Tržnice u Rijeci, gdje je SDP na vlasti. Zabrinjava što država ne rješava taj slucaj 18 mjeseci otkako je otvoren, kazao je Malic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter