Lokaliziran požar u Filipani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je u cetvrtak ujutro oko 10.30 buknuo u obiteljskoj kuci u selu Filipana izmedu Marcane i Barbana nema ozlijedenih osoba, ali je utvrdena materijalna šteta veca od 50 tisuca kuna.

Na mjesto dogadaja su po dojavi stigli pulski vatrogasci s tri vozila kao i policija koja je osiguravala podrucje tijekom gašenja vatrene stihije. U roku od pola sata vatrogasci su požar ugasili, ali su i dalje ostali na opožarenom mjestu iz sigurnosnih razloga. Više detalja o uzroku požara bit ce poznato po okoncanju policijskog ocevida.

U požaru je potpuno izgorjela unutrašnjost prizemlja kuce. Na mjestu dogadaja pored vatrogasaca i policije zatekli smo nekoliko mještana i vlasnicu kuce Jadranku Peroš koja u kuci živi sama.

- Ne znam što se dogodilo, bila sam u garaži i vidjela dim...Odmah sam pocela strahovati za macka koji je bio u kuci. Uzrok požara vam ne bi znala reci, kazala nam je Peroš.

Prvi susjed Zlatko Nikolic, ujedno i prvi rodak Jadranke Peroš, kazao nam je da je on nazvao policiju i vatrogasce nakon što je uocio dim i plamen u kuci. Skrenuo nam je pažnju da je njegova rodakinja Peroš ustvari mentalno bolesna osoba i da je vrlo opasno da sama živi. Isto nam je potvrdilo još dvoje mještana.


Podijeli: Facebook Twiter