Lokaliziran požar izmedu Šišana i Medulina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od šest sati borbe s vatrom, oko 16:30 sati lokaliziran je požar izmedu Šišana i Medulina. Požar je gasilo 50-tak vatrogasaca iz JVP Pula i DVD-a Medulin, Ližnjan i Pula, a pomagala su im tri kanadera.

Izgorjelo je, prema procjenama s terena, 50 hektara trave, šume i niskog raslinja, a obranjene su vikendice u Biskupiji i nekoliko maslinika.

Gusti dim širio se od Kontrada u Šišanu do Biškupije u Medulinu gdje je vatra nošena jakom burom zadavala muke vatrogascima koji su je nastojali okružiti sa svih strana.

Vatra je buknula u 10:10 sati u Šišanu uz cestu kod servisa za bicikle. Oko 11.50 sati vatra je s podrucja Kontrade prešla preko poljskog puta i zahvatila šumarak. Vatrogasci su, medutim, potom uspjeli zaustaviti požar koji je došao na udaljenost od 300-tinjak metara od objekta u kojem je bio smješten agroturizam Kala. No, istovremeno na oko kilometar udaljenosti pojavili su se visoki plameni jezici u šumarku.

Vatra se potom proširila prema naselju Ševe. Tu su vatrogasci nastojali obraniti štale, a Konjicki klub Medulin evakuirao je konje. Kad se vatra približila vikendicama na Biškupiji pozvan je kanader, koji je poceo gasiti oko 13.30 sati. U gašenje je u meduvremenu su ukljucena i druga dva kanadera.

Vikendaši, uglavnom slovenski državljani, vikendice su napustili na vrijeme da ne bi nastala panika.

Cesta iz Medulina za Pulu je u jednom trenutku bila zatvorena za promet, a ponovno je otvorena u 16:30. Gužve su se stvorile i na cesti za Premanturu jer su se brojna vozila zaustavila da bi putnici promatrali kao kanader uzima vodu za gašenje u Pomerskoj vali.

Akcijom gašenja upravljali su županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac i zapovjednik pulske vatrogasne postrojbe Klaudio Karlovic.


Podijeli: Facebook Twiter