Lokaliziran požar između Campanoža i Kaštijuna

Požar je lokaliziran oko 17 sati (D. ŠTIFANIĆ)
Požar je lokaliziran oko 17 sati (D. ŠTIFANIĆ)

U 17 sati lokaliziran je požar koji je oko 13 sati izbio između Kaštijuna i Campanoža te su vatrogasci nastavili s dogašivanjem, doznajemo iz Javne vatrogasne postaje Pula. Vatra je do tada zahvatila površinu od ukupno šest hektara, i to suhe slame, zaostale nakon košnje pšenice, te guste makije. Vatra je "ofurila" i 50-ak mladih stabala maslina, a najviše je problema vatrogascima zadalo gašenje suhe slame. Požar su gasila šesnaestorica vatrogasaca JVP-a Pula sa sedam vozila, petorica vatrogasaca DVD-a Pula s dva vozila, osam vatrogasaca DVD-a Medulin s dva vozila te tri vatrogasca DVD-a Ližnjan s jednim vozilom.

S Medulinske ceste, odakle se skreće na požarište kod Campanoža, bio je vidljiv gust crni dim, no na sreću vatra prilično brzo stavljena pod nadzor, a opasnosti za ljude i imovinu nije bilo.

U blizini požarišta naišli smo na vlasnika parcela, na predjelu La Kvera tik do Campanoža, na kojima su velike površine zasađene kupusom i salatom.

- Strah me da vatra ne zahvati skupe folije i poljoprivredne strojeve te nam uništi nasade na parceli, kazao nam je poljoprivrednik i nastavio kombijem obilaziti zemljište. Na sreću, nedugo nakon susreta s njim vatra je zaustavljena iznad puteljka koji dijeli poljoprivredne parcele od požarišta. (M. KOŠTA; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter