Locirana potonula jahta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jahta njemackog bracnog para "Sy Eeyore" koja je u petak u noci nakon zapaljenja potonula u uvali Soline kod Vinkurana u subotu je locirana te je u poslijepodnevnim satima trebala biti odtegljena do vojnog mola nedaleko od marine u Volmama.

Tek kad bude izvucena na suhi vez utvrdivat ce se uzroci havarije te 12-metarske jahte s koje su se njemacki državljani u dobi od 64 i 58 na vrijeme spasili skokom u more.

Bracni par otišao je spavati oko 23 sata, a tri sata kasnije probudio ga je miris paljevine. Uocivši vatru i dim na krmenom dijelu jahte skocili su u more i otplivali do austrijske jedrilice koja se nalazila u blizini. Oboje su zbog šoka prevezeni u pulsju Opcu bolnicu, a ženi su konstatirane i lakše ozljede ruke.

U spremniku jahte koja je plovila pod njemackom zastavom bilo je oko tisucu litara dizela, ali do onecišcenja mora ipak nije došlo.

Tijekom jucerašnjeg dana po nalogu pulske Lucke kapetanije oko potonule jahte stavljeni su takozvani baloni koji su je trebali podici s morskog dna i omoguciti njezino stavljanje u tegalj.


Podijeli: Facebook Twiter