Ljuti zbog Kosova, radikali traže ostavku Nikolića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prosvjedujući protiv oslobađajuće presude Ramushu Haradinaju u Haagu dužnosnici, članovi i pristaše Srpske radikalne stranke (SRS) haaškog optuženika Vojislava Šešelja u petak su u Beogradu spalili zastave SAD-a, Europske unije, NATO-a i Kosova, a predsjednika Tomislava Nikolića optužili za izdaju i pozvali ga da podnese ostavku.

Prosvjed u kojem je sudjelovalo nekoliko stotina ljudi organizatori su htjeli održati ispred zgrade u kojoj je  ured srbijanskog predsjednika, ali su ih u tome spriječile jake snage policije. 

Radikali su pozvali srbijanskog predsjednika da podnese ostavku zbog "izdajničke politike", a Haag optužili da je "izabrao novog premijera Kosova Ramusha Haradinaja". 

"Haaški tribunal i njegovi suci su izvršitelji naloga, kao pas koji ujeda i zato se ne treba ljutiti na Tribunal nego na nalagodavce, SAD, EU, Njemačku, Francusku, NATO i ostale naše neprijatelje", rekao je dužnosnik SRS Nemanja Šarović i kao "monstruoznu" ocijenio izjavu svog donedavnog stranačkog kolege, a danas vicepremijera Aleksandra Vučića, da Srbija neće preživjeti bez EU.

"Tako ni Hitler nije govorio - EU ili smrt. Postoji alternativa i to je Rusija, latinoameričke zemlje i tradicionalni prijatelji Srbije", istaknuo je ovaj dužnosnik SRS.

On je objasnio da prosvjednici pale zastave SAD, EU i NATO "jer se ne boje njih ni njihovih slugu koji su na vlasti i u predsjedništvu Srbije", aludirajući na Tomislava Nikolića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter