Ljupka Dimitrovska gošca veceri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetu godinu zaredom na dan Velike Gospe na Crvenom je otoku održan koncert «Ronald Braus i gosti». Podno dvorca obitelji Hütterott pred iznimno brojnom publikom nastupilo je nekoliko izvodaca, a uoci središnjeg dijela, veceri arija, mjuzikla, ali i popularnih nota, nastupila je Patrizia Sfettina.

Uz inicijatora ovog glazbenog projekta, baritona Ronalda Brausa, ulogu voditelja imala je i Mila Elegovic. Domacin je nastup zapoceo skladbom «Autobus Calypso» iz davne 1959. godine, a prva je gošca bila mezzosopranistica Blanka Tkalcic-Breglec koja je uz klavirsku pratnju Vesne Ivanovic-Ocvirk, otpjevala dio iz operete «Mala Floramy». Braus je potom izveo vec zaštitnicku ariju ove manifestacije, «Figaro», a zajedno su u duetu Braus i Tkalcic-Brglec otpjevali « La ci darem la mano» iz Mozartove opere «Don Giovanni».

U spomen na Savku Dabcevic Kucar Braus je otpjevao «Oko jedne hiže navek tici lete», a nakon beogradske glumice Vesne Cipcic nastupio je mladi rovinjski pjevac Matteo Tromba koji je pjevao talijanske kancone. Gošca veceri bila je Ljupka Dimitrovska Kalogjera koja je na Crvenom otoku nastupala prije tocno 20 godina. Ona je otpjevala svoje najvece hitove «Godine nisu važne», «Cibu, ciba«, «Ta tvoja barka mala» i «Nema više ljubavi», a iz publike joj se pridružio Mirko Cetinski. Braus, Cetinski i Dimitrovska su zajedno otpjevali «Maškare» i «Gitara, gitara».

Dojmljiva je bila zajednicka izvedba «Neka cijeli ovaj svijet» iz mjuzikla «Jalta, Jalta» u kojoj su sudjelovali svi izvodaci.


Podijeli: Facebook Twiter