Ljubljančani u ZKM-u s Lorencijevim Othellom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubljansko Mestno gledališče s predstavom "Othello" Williama Shakespearea u režiji nagrađivanog slovenskog redatelja Jerneja Lorencija gostovalo je u ponedjeljak navečer u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), u okviru ciklusa Europsko kazalište u ZKM-u.

U poznatoj tragediji o ljubavi, ljubomori i licemjerju Lorenci je nastojao otkriti psihološki mehanizam koji čovjeka dovodi do toga da postane žrtva manipulacije i zavisti.

Redatelj mlađe generacije Lorenci dobro je poznat hrvatskoj publici i prošle je godine u ZKM-u postavio Molierova Tartuffea, a Gogoljeva Revozora 2010. na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Othella je glumio Sebastian Cavazza, Desdemonu Viktorija Bencik Emeršič, a ulogu Jaga odigrao je Primož Pirnat.

U ostalim ulogama nastupili su Judita Zidar, Lotos Vincenc Šparovec, Jaka Lah, Janez Starina, Tina Potočnik, Borut Jenko i Neva Mauser Lenarčić.

Dramaturginja je bila Petra Pogorevc, scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Belinda Radulovića, a skladatelj Branko Rožman.

Gostovanje Ljubljančana nastavak je suradnje ZKM-a s Mestnim gledališčem koje je prošle godine u ZKM-u nastupilo s "Olujom" Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog u režiji Jerneja Lorencija, dok je ovoga tjedna ZKM u Ljubljani izveo "Galeba" Antona Pavloviča Čehova u režiji Bobe Jelčića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter