Ljubljana: Jankoviću kuverta s bijelim prahom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog nepoznatog bijelog praha koji se prosuo prilikom otvaranja kuverte adresirane na gradonačelnika Zorana Jankovića u zgradi ljubljanske općine u utorak su intervenirali policija, vatrogasci i služba za zaštitu zdravlja.

Prema prvim testovima, nepoznata tvar nisu spore antraksa, a niti eksplozivno sredstvo.

Policija je objavila da se u zgradi ljubljanske općine odvijaju svi postupci koji su predviđeni za takve situacije i trajat će dok se ne utvrdi kakva je tvar bila u kuverti.

Kako javljaju slovenski mediji, rad u općini Ljubljana odvija se uglavnom normalno, ali je zatvoren dio zgrade u kojem je došlo do prosipanja nepoznate tvari.

Tri općinska zaposlenika koja su bila u sobi gdje je pošiljka s bijelim prahom otvorena u izolaciji su dok se ne dobiju konačni nalazi ispitivanja uzorka na veterinarskom fakultetu.

Vođa vatrogasaca Gorazd Breskvar rekao je da se sumnjalo da se radi o bedrenici (antraksu), ali je brzi test pokazao negativan rezultat.

Poseban odjel policije još prije toga je ispitao radi li se o eksplozivnoj tvari, ali se i ta sumnja pokazala neopravdanom.

Uzorak bijelog praha sada se analizira na veterinarskom fakultetu, a dok ne bude poznato o kojoj se tvari radi, u općini će se nastaviti svi postupci za takve situacije. Na mjestu događaja ostaju i vatrogasci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter