Ljubitelji motora uživaju u šestom H-D partyju

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Četrdesetak kilometara provezli su danas ljubitelji najpoznatije motociklističke marke Harley-Davidson kroz Pulu i okolicu prije nego su se vratili u sjedište organizatora sjedište moto kluba Twin Horn MC iz Pule koji je organizirao ovaj šesti H-D party. Uz ljubitelje motora iz Hrvatske došli su i gosti iz Slovenije, Njemačke, Italije i Austrije. Šezdesetak Harleyja sudjelovalo je u vožnji od stotinjak koliko ih je danas posjetilo "bazu" odakle je povorka krenula, kamo se vratila i gdje je tijekom ostatka dana i večeri bio predviđen zabavni program uz nastup dua The Blondes te dodjelu nagrada najboljim H-D preradama. Podršku su kao i uvijek dobili od ovlaštenog zastupnika Harley-Davidsona za Hrvatsku, no uz Harleyje bilo je ovdje i drugih marki motora.

Predsjednik Twin Horna Edi Ljubić zadovoljan je što je vožnja prošla odlično, lijepo je bilo vrijeme, posjetili su i Medulin i Fažanu, i bilo je ležerno, prilika da ljudi pogledaju motore, a njihovi gosti da malo uživaju uz more. Gdjegod bi stali i domaći i turisti iskoristili bi priliku da se fotografiraju s njima.

- Ovo je lijepa promocija naše lijepe Istre kao motociklističke destinacije, ističe Ljubić. Tko je želio mogao se okušati u probnoj vožnji. Bila je potrebno imati jedino vozačku dozvolu i kacigu te se pola sata voziti u nekom od tri izložena modela Harleyja (Street Bob Special, Sportster 48 i Sportster Iron) za što su sve vožnje bile rezervirane. Inače, najskuplji motor ovdje košta 65 tisuća eura, ali interesa svejedno ne manjka i tržište za ovakva vozila u Hrvatskoj definitivno postoji.

Da je Harley-Davidson više od marke motocikla govore nam i Dietmar i Christiane Weller iz Njemačke:

- Harley-Davidson je filozofija, to je naš život, osjećaj slobode, priča ovaj bračni par koji je na ovaj susret prvi put došao prije pet godina iako u Hrvatsku dolaze na odmor već 20 godina te kampiraju u Medulinu.

- Već pet godina svaki put kada dođemo je lijepo vrijeme, sunce sja, ovo je vrhunac našeg odmora, priča Christiane. Posjećuju i susrete ljubitelja Harleyja u Njemačkoj i Francuskoj, a Harley-Davidson voze već 15 godina. Koristili su prije toga jednu drugu marku motocikla, ali, kako kažu, to nije bilo to.

Manifestacija ima i humanitarni karakter jer su se sakupljala sredstva za kupnju namirnica socijalno ugroženim obiteljima. (M. RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter