Ljudi koji jedu cokoladu nekoliko puta tjedno ili cešce imaju prosjecno manju tjelesnu težinu od onih koji je ne jedu gotovo nikada, pokazalo je americko istraživanje koje je obuhvatilo oko tisucu osoba.
Znanstvenici s kalifornijskog sveucilišta u San Diegu kažu da njihovo otkrice, objavljeno u casopisu Archives of Internal Medicine, ne dokazuje da dodavanje komadica cokolade dnevnoj prehrani pomaže u mršavljenju, niti da ukupna kolicina pojedene cokolade ima takav ucinak.
No, kažu da je moguce da antioksidansi u cokoladi mogu imati zdravstvene ucinke, ukljucujuci niži tlak i kolesterol te manju tjelesnu težinu.
Znanstvenici su utvrdili da su osobe koje su cešce jele cokoladu unosile i kaloricniju hranu, ukljucujuci i više zasicenih masnih kiselina od onih koji su jeli manje cokolade. No, unatoc tomu ljubitelji cokolade imali su manju tjelesnu težinu.
Iako tocno objašnjenje fenomena nisu otkrili, znanstvenici upozoravaju da je kljuc ipak u umjerenosti.