"Ljubite jedni druge" pobjednička pjesma Iskrica

Pobjednički zbor Angeli bianchi iz Talijanske osnovne škole Buje (T. GRBIĆ)
Pobjednički zbor Angeli bianchi iz Talijanske osnovne škole Buje (T. GRBIĆ)

Pobjedničkom pjesmom dječjeg festivala duhovne glazbe Iskrice, održanom u subotu u vodnjanskom Domu mladih, proglašena je pjesma "Ljubite jedni druge" koju je otpjevao zbor Angeli bianchi iz Talijanske osnovne škole Buje. Festival se odvijao pod geslom "Mučenik, svjedok Božji" u svjetlu lika mučenika Miroslava Bulešića, a nastupila su tri dječja župna zbora i pet zborova osnovnih škola.

Najboljim tekstom proglašen je "O dobri Isuse" koji je otpjevao zbor "Marijine zvjezdice" iz Svetog Petra u Šumi. Najboljom glazbom proglašena je ona pjesme "Ljubite jedni druge". Najboljim aranžmanom proglašen je onaj pjesme "Velik si" koju je otpjevao zbor škole Vodnjan.

U kategoriji izvedbi poznatih skladbi školskih zborova prvo mjesto je osvojila pjesma "Velik si". Na drugo mjesto plasirala se skladba "Zajedno u Kristu" u izvedbi zbora Barbanski tići i Kanfanarci iz OŠ Jure Filipovića (Barban) i Petra Studenca (Kanfanar). Trećeplasirana je skladba "O hvala tebi, Bože" zbora pazinske škole Vladimira Nazora.

U kategoriji poznatih skladbi u izvedbi župnih zborova prvo mjesto je pripalo skladbi "Duhu Svetomu" zbora "Egidije Bulešić" župe sv. Blaža iz Vodnjana, a drugo pjesmi "Znak pobjede" u izvedbi vokalne skupine Krijesnice župe sv. Nikole iz Pazina.

Organizatori manifestacije su Porečka i pulska biskupija, župa Vodnjan i Hrvatski katolički zbor MI, a suorganizator i pokrovitelj je Grad Vodnjan uz pokroviteljstvo Istarske županije. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter