Ljubiša Samardžic predstavio svoj film u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularni glumac, a sada i priznati redatelj Ljubiša Samardžic u cetvrtak je pulskoj publici u kinu Valli predstavio prvi dio svoje filmske trilogije "Miris kiše na Balkanu". Samardžic je posebni gost 4. dana srpske kulture u sklopu kojih je organizirana Revija srpskog filma i na kojoj ce u kinu Valli biti prikazana trilogija "Miris kiše na Balkanu" te filmovi "Oktobar", "Motel Nana" i "Put vetra".

Ravnateljica Pula Film Festivala procitala je cijelu Samardžicevu filmografiju, a publika je pljeskala za svoje favorite.
- Nijedan film se ne zaboravlja, ali mi ne bismo bili ovdje da nije bilo filma "Prekobrojna" i redatelja Branka Bauera. On je u meni probudio dar za komicnost, kazao je Samardžic i pozvao suprugu Mirjanu da pozdravi publiku koja je nakon par sekundi negodovanja na to i pristala.

- Živjeti 45 godina s Ljubišom - to vam je komedija, kazala je Mirjana i nasmijala publiku.

Samardžic je publici ispricao da se posla iza kamere latio zbog nužde. Naime, sin im se razbolio, a filmove su producirali u nadi da ce zaraditi novac. Sin je nažalost otišao, no njihova se nužda ipak pretvorila u stvaralacko djelo. Prije samog obracanja publici Ljubišu Samardžica su u foajeu kina opkolili brojni obožavatelji koji se od njega nisu odvajali sve dok s njim nisu barem malo porazgovarali i pozirali za fotografiju ili dvije. (Boris VINCEK)
- GO01740671.jpg
Prije samog obracanja publici Ljubišu Samardžica su u foajeu kina opkolili brojni obožavatelji
S. MILJEVIC


- GO01739343.jpg

Lijep dan Ljubiša Samardžic i supruga Mirjana iskoristili su za šetnju Pulom
N. LAZAREVIC

 

 


Podijeli: Facebook Twiter