Ljubicicu pobjeda, Cilicu poraz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Ljubicic po drugi je put u karijeri pobjednik ATP turnira tenisaca u Lyonu, naslovu iz 2001. godine pridodao je ovogodišnji zahvaljujuci 7:5, 6:3 pobjedi u finalu protiv Francuza Michaela Llodre. Ljubicic je do svog devetog ATP naslova u karijeri, a prvoga nakon Rosmalena u lipnju 2007. godine, stigao nakon sat i 36 minuta igre. Bio je ovo drugi medusobni dvoboj Ljubicica i Llodre, a naš je igrac poravnao medusobni omjer na 1:1.Nakon što je u prvom setu Ljubicic spasio dvije "break-lopte", kod svog vodstva 6:5 oduzeo je servis Llodri i time osvojio tu prvu dionicu meca.

Na pocetku drugoga seta Ljubicic je jedini put u mecu izgubio servis, ali nakon što je Llodra poveo 2:0 naš je igrac osvojio pet gemova zaredom i poveo s 5:2. Llodra je zadržao svoj servis za 5:3, ali potom je Ljubicic odservirao za mec bez izgubljenog poena.

Marin Cilic izgubio je, pak, u finalu ATP turnira u Becu od Austrijanca Juergena Melzera s 6:4, 6:3. Cilic nije uspio doci do svojeg cetvrtog ATP naslova u karijeri, a pretpio je i prvi poraz u cetvrtom srazu s ljevorukim Melzerom. Dvoboj je trajao sat i pol, a za Cilica je poguban bio gubitak servisa kod 3:3 u prvom i kod 2:2 u drugom setu. Od pet "break-lopti" nije iskoristio nijednu, a Melzer, kojemu je ovo drugi naslov u karijeri, je od osam ponudenih prilika za oduzimanje servisa iskoristio tri.


Podijeli: Facebook Twiter