Ljubičić za radikalne mjere u Zagrebačkom holdingu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić izjavio je danas da jamči stabilnost usluga i sustava Holdinga, ali pritom treba "radikalno zasjeći u nezdravo tkivo" te megatvrtke, jer u protivnom slijedi drastično povećanje cijena ili stečaj.

"Povećanje cijena nije prihvatljiva opcija jer se pokazalo da se tako ne povećavaju prihodi", rekao je Ljubičić na sjednici Gradske skupštine posvećenoj poslovanju Holdniga. Pritom je podsjetio kako je bivša Uprava povećala cijene ZET-a, Vodopskrbe i odvodnje i Gradske plinare, na što su građani odgovorili masovnim švercanjem u tramvaju i povećanom štednjom vode i plina. Prihodi Holdinga su od 2009. strmoglavo pali, a rashodi se nisu smanjivali, ustvrdio je Ljubičić i dodao kako je ključni problem otkloniti uzroke takve situacije.

U idućih nekoliko godina naći ćemo se u nezavidnoj situaciji jer tada nećemo imati ono što imamo sada - imovinu (Zagrepčanka, Gredelj, Sopnica-Jelkovec), upozorio je i potvrdio najavu gradonačelnika Milana Bandića da slijede drastični rezovi u plaćama i broju zaposlenih.

"Svaki dan pada mi na pamet riječ predstečaj, ali brzo odustanem od toga", kazao je Ljubičić i naveo da rješenje vidi u mjerama koje će provoditi u idućih nekoliko mjeseci. Moramo biti brzi i efikasni, dodao je i upozorio da Holding danas ima tri milijarde kuna kratkoročnih dugova.

Neuralgičnom točkom ocijenio je javni prijevoz rekavši da će tu morati servisirati poslovanje, a potom smanjiti cijene prijevoza za građane i pooštriti mjere kontrole u tramvajima i autobusima, kako bi se spriječilo švercanje. Ljubičića su zasmetali napisi u novinama i seciranje Holdinga koje, rekao je, više neće tolerirati jer dovode u pitanje stabilnost tvrtke i otežavaju poslovno funkcioniranje. "Vladamo situacijom i nema razloga za zabrinutost", ustvrdio je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter