Ljubicic se od igracke karijere oprostio porazom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisac Ivan Ljubicic oprostio se od igracke karijere porazom u prvom kolu ATP teniskog turnira u Monte Carlu od Ivana Dodiga 6-0, 6-3 nakon sat i 11 minuta igre.

Prvi set je Ljubicic poceo loše, ne dobivši ni jedan gem. Dodig mu je odmah na pocetku uzeo servis i tako još dva puta do kraja seta. Ljubicic je imao dvije dvostruke greške, a na prvom servisu osvojio je svega 38 posto poena, za razliku od Dodiga koji je realizirao 80 posto poena.

U drugom setu Ljubicic je pružio malo jaci otpor, imao je tri asa, uzeo jedan servis Dodigu koji je njemu uzeo servis u tri navrata. Ljubicic je u drugom setu realizirao 78 posto poena na prvi servis, a Dodig 82 posto.

Ovo je Dodigu, 59. na ATP ljestvici, i Ljubicicu, 41. tenisacu svijeta, cetvrti susret, a Dodig je sada izjednacio broj pobjeda i poraza u medusobnim ogledima. Dodiga u drugom kolu ocekuje bolji iz susreta izmedu 13. nositelja Španjolca Fernanda Verdasca i Belgijanca Oliviera Rochusa.

Ljubicic je poceo igrati na ATP turnirima 1995. godine. Najbolji ranking karijere mu je bio 3. mjesto u svibnju 2006. godine, i to je povijesno drugi najbolji rezultat jednog hrvatskog tenisaca, nakon Gorana Ivaniševica koji je jednom bio drugi.

Godine 2004. na Olimpijskom teniskom turniru u Ateni osvojio je broncanu medalju u igri parova zajedno s Mariom Ancicem.

Ljubicic je, kao najbolji hrvatski tenisac, osvojio za Hrvatsku Davis kup 2005. godine zajedno s Ancicem, Goranom Ivaniševicem, Ivom Karlovicem i izbornikom Nikolom Pilicem.

U karijeri je Ljubicic osvojio deset turnira, a najveci uspjeh mu je osvajanje turnira Masters serije 1000 u Indian Wellsu 2010. godine gdje je do finala pobijedio Novaka ?okovica, Rafaela Nadala i u finalu s rezultatom 7-6, 7-6 Andyja Roddicka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter