Ljubicic poražen u finalu Metza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisac Ivan Ljubicic poražen je u finalu dvoranskog ATP turnira u Metzu od prvog nositelja Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge s 3:6, 7:6 (4), 3:6 nakon dva sata i 36 minuta igre.

Ljubicic nije uspio doci do svojega 11. naslova u karijeri i drugoga u Metzu, Tsonga je u trecem setu ipak imao više snage. Vec u prvoj igri meca Tsonga je oduzeo Ljubicicev servis, a to je ucinio još dvaput u prvom setu.

U drugom setu se Ljubicicev vratio iz izgubljene pozicije, prvo je izgubio servis za 1:3, a Tsonga je potom imao 4:1 i 40:15 na Ivanov servis. No, Ljubicic se uspio vratiti i dobiti "tie-break", u kojem je Francuz propustio vodstvo od 4:2 i servis.

Ipak, iscrpljujuci drugi set oduzeo je snagu Ivanu, koji je kod 1:1 po peti puta u mecu izgubio svoj servis, a Tsonga ovaj puta nije ispustio prednost, te je mec dobio dvostrukom pogreškom Ljubicica. Hrvatski igrac je u mecu imao 12 aseva, ali i pet dvostrukih pogrešaka, dok je na svoj pocetni udarac Tsongi punudio cak 13 lopti za obrat.

Unatoc porazu, Ljubicicu je finale Metza uspjeh sezone jer je dosada najdalje stigao u Rotterdamu u veljaci, kada je igrao polufinale i izgubio od - Tsonge. Inace, Ivan se se polufinalnom pobjedom protiv Luksemburžanina Mullera plasirao u svoj 24. finale u karijeri i prvi nakon osvajanja Indian Wellsa u ožujku prošle godine.

Nakon današnjeg finalnog dvoboja u Metzu medusobni skor Ljubicica i Tsonge je izjednacen na 3:3.


Podijeli: Facebook Twiter