Ljubicic: Monte Carlo ce biti moj oproštajni turnir!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Ljubicic je odlucio zakljuciti veliku karijeru! Otkazivanje Indian Wellsa, gdje je prije dvije godine ostvario najveci uspjeh na jednom ATP-u, bilo je sve samo ne slucajnost. Odmor ce - potrajati. Umjesto treninga i pripreme za veliki turnir u Kaliforniji, Ivan je odabrao ronjenje. Jednu od svojih velikih ljubavi.

- Dosta je. Odigrat cu još samo jedan, oproštajni turnir. Monte Carlo. Volim taj turnir i nikad ga nisam preskocio i osjecam ga kao svoj drugi dom. Uostalom, i živio sam u Monte Carlu. Tamo je sve pocelo 1999. godine, kad sam kao 196. igrac svijeta prošao kvalifikacije, a potom pobijedio Andreja Medvedeva i Jevgenija Kafeljnikova, kaže Ivan Ljubicic.

Roland Garros i Pariz trebali su oznaciti kraj, iako je postojala kombinacija cak i s Olimpijskim igrama u Londonu. Ali, za to je trebalo proci Davis Cup u Argentini. Umjesto "produžetka", Ivan se odlucio za raniji kraj.

- Nemam neki poseban razlog za brži odlazak. Probudio sam se jedno jutro i shvatio da je to - to. Imao sam neki osjecaj da se više ne mogu nositi s najboljima, da ih ne mogu dobiti, a nije me zanimala prosjecnost ili boravak negdje oko stotoga mjesta. Zasad ne osjecam ništa zbog odluke o kraju karijere, ali vjerujem da ce u Monte Carlu biti emocionalno, dodaje Ivan.

Prije nepunu godinu, 23. ožujka lani, oprostio se i Mario Ancic, s kojim je u Ateni 2004. osvojio olimpijsku broncu. (Z. HORVAT/NL)


Podijeli: Facebook Twiter