Ljubicic izgubio od Murraya

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Ljubicic nije se uspio plasirati u 4. kolo Wimbledona, bolji od njega je u susretu 3. kola bio domaci igrac i cetvrti nositelj, Britanac Andy Murray sa 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 (4) nakon dva sata i 56 minuta igre. Bio je ovo sedmi medusobni susret Ljubicica i Murraya, a Britanac sada vodi s 4:3.

Ljubicic je protiv Murraya po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri zaigrao na središnjem terenu u Wimbledonu, a dvoboj je odigran u pod krovom zbog kiše koja je i u petak ometala odigravanje turnira u All England Clubu. Susret Ljubicica i Murraya bio je iznimno kvalitetan o cemu svjedoci i to da je Murray imao 51 "winner" i samo neprisiljenih grešaka, dok je Ljubicic imao 42 "winnera" i 21 pogrešku.

Ljubicic je vrlo dobro otvorio dvoboj, u šestoj je igri prvog seta dobrim servisima i odlicnom igrom uspio spasiti 0:40 i još jednu prednost Murraya na svoj pocetni udarac da bi odmah u sljedecem gemu oduzeo servis suparniku i stigao do prednosti od 4:3. No, tu je prednost odmah ispustio napravivši u sljedecoj igri dvije dvostruke servis pogreške, da bi kod vodstva Murraya od 5:4 još jednom izgubio servis, a time i prvi set.

Odmah na pocetku drugog seta Ljubicic je oduzeo servis Murrayu, te je ovaj put tu prednost održao do kraja te dionice igre. U trecem setu Murray je igrao vrhunski tenis, te mu se Ljubicic nije uspio suprotstaviti. Škot je dva puta oduzimao servis našem igracu i stigao do nedostižne prednosti od 5:0.

Ljubicic je kod rezultata 1:1 u cetvrtom setu uspio spasiti jednu "break-loptu", ali mu u sljedecoj igri na njegov servis, kod 2:2, to nije pošlo za rukom, te je Murray stigao do prednosti koju je držao sve do trenutka kada je servirao za mec. Tada je Ljubicic sjajnim reternom stigao do dvije "break-lopte" za povratak u mec. Iskoristio je drugu nakon što Murray nije uspio ubaciti prvi servis. Kljucnu prednost Murray je ostvario pri svom vodstvu od 4:3 u "tie-breaku" kada je osvojio dva poena na Ljubicicev servis iskoristivši to što naš igrac nije ubacio niti jedan prvi servis, te stigao do tri mec-lopte. Iskoristio je drugu.

Ljubicic je plasmanom u 3. kolo Wimbledona izjednacio svoj najbolji rezultat u All England Clubu u karijeri. U 3. je kolu igrao još 2006. i 2007. godine. Ispadanjem Ljubicica Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinacnoj konkurenciji u Wimbledonu ove godine.


Podijeli: Facebook Twiter