Ljubicic ekspres

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Ljubicic prošao je u drugo kolo Umaga, vijest je koja ce najviše zanimati hrvatske ljubitelje tenisa. Puno lakše nego što su mnogi ocekivali, Ljubo je nadjacao Volandrija sa 6:1, 6:4 i sad ga ceka dvoboj sa šestim umaškim nositeljem, Almagrom. Uvjerljiv je bio i prvi nositelj Davidenko, što se ne bi moglo reci za treceg postavljenog tenisaca Troickog koji je u trecem setu pri svom vodstvu od 5:4 servirao za mec protiv Gonzaleza. No, sve je na kraju otišlo u 13. igru u kojoj je Argentinac kaznio sve propuste svog protivnika i poslao Troickog u gledalište.

Svoj deseti nastup na umaškom turniru Ivan Ljubicic otvorio je uvjerljivom pobjedom nad Filippom Volandrijem. Talijan, dvostruki finalist Umaga iz 2003. i 2004. godine, upravo je ovdje kao po pravilu prikazivao svoj najbolji tenis, no jucer mu Ljubicic nije ponudio ni miligram šanse za uspjeh te je nakon 64 minute igre prošao u drugo kolo. Tako je Ljubicic medusobni omjer protiv Volandrija, koji je u Umagu nastupio zahvaljujuci pozivnici organizatora, podigao na 4:1 u svoju korist, a jedini poraz zabilježio je prije dvije godine u Roland Garrosu.

Ljubicic je odlicno ušao u susret i nakon desetak minuta vec je vodio s 3:0, uz jedan oduzeti servis Volandriju. U šestom gemu još jednom Talijan nije uspio zadržati svoj pocetni udarac i Ljubicic je ekspresno arhivirao prvi set rezultatom 6:1. Kad je pocetkom druge dionice Ivan upisao treci "break", kraj susreta je vec bio na vidiku, no s takvim scenarijem nije se složio Volandri koji u šestom gemu drugog seta koristi svoju sedmu priliku i napokon oduzima servis hrvatskom tenisacu. No, nada za povratkom u susret tinjala je kratko vrijeme, jer vec u sljedecem gemu Ljubicic radi novi "break" i mirno privodi stvar kraju.


Podijeli: Facebook Twiter