Ljubici Marfan blokirano više od milijun eura

Ljubica Marfan (M. MIJOŠEK)
Ljubica Marfan (M. MIJOŠEK)

- Nema govora o pranju novca, transakcija je zabranjena još u studenom 2012. nakon što je novac sedam godina stajao na mome računu.

Povod za to bila je zaštita moje zakonito stečene imovine od progona Hypo Alpe-Adria-Bank International iz Klagenfurta, a vezano uz građanske postupke koji su nepravomoćno okončani u moju korist i u kojima čekam pravomoćne odluke suda, izjavila je umaška poduzetnica Ljubica Marfan, u javnosti poznata po realizaciji velikih investicija u Savudriji, kao što su izgradnja luksuznog hotela Kempinski Adriatic i prvog istarskog golf igrališta, nakon što je objavljena informacija da je krajem prošle godine Ured za sprječavanje pranja novca zaustavio pokušaj transferiranja 1,2 milijuna eura s hrvatskog računa na račun u inozemstvo.

Marfan je dodala da je čitav kontekst zapravo sukob s Hypo bankom iz Klagenfurta, točnije s, kako je rekla, "ljudima oko te banke koji imaju potrebu odgovornost za financijski slom prebaciti na 'krivce' izvan sustava, pa pišu prijave".

Ljubica Marfan taj je iznos zapravo prebacila na račun svoga supruga, Ernija Marfana, čiji je račun, isto kao i njezin, blokiran. Umaška poduzetnica, o kojoj smo u zadnje vrijeme više puta pisali jer već nekoliko godina kao direktorica tvrtke Pelagius radi na još jednoj velikoj investiciji - gradnji turističkog resorta s hotelom visoke kategorije i golf igralištem u Stanciji Grande u Savudriji, dodala je da je, čim je primila vijest o blokadi računa, kontaktirala policiju i dostavila sve dokumente o prijavi i zakonitoj prodaji poslovnih udjela.

Veli da je zatražila da se slučaj što prije razriješi jer je račun njenog supruga i dalje blokiran.

Cijela priča objavljena je danas u jednom dnevnom listu. Posjetili smo i njenog supruga Ernija Marfana koji u centru Umaga ima knjižaru. On je izjavio samo: "To je naručeni tekst protiv Ljubice".

Nije želio reći tko je naručitelj članka niti iz kojih je to razloga učinjeno.

Povod priči je godišnje izvješće Ureda za sprječavanje pranja novca za 2012., koje je nedavno predstavljeno Saboru, a u kojem se navodi da je Ljubica Marfan prije prebacivanja novca prijevremeno raskinula oročenje i novac prebacila na račun supruga, koji je taj iznos veći od milijun eura opet oročio. Sve to opisano je u godišnjem izvješću, koje je proslijeđeno Državnom odvjetništvu. (Tanja KOCIJANČIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter