Ljubicasta boja za mediteranski ugodaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Boja lavande je visoko na popisu najpoželjnijih za uredenje doma. Ona osvježava, cini dom mirnijim i uvijek je u trendu.

Jedan od razloga zbog kojih je ova boja popularna, je njeno lako kombiniranje. Boja lavande lijepo se uklapa u minimalisticke, ali i u tradicionalne i raskošne interijere. U svojoj svijetloj nijansi djevojacke stanove ucinit ce romanticnim, a najtamnija nijansa se svida cak i muškarcima.



Ljubicasta je vrlo popularna boja za zidove. Uglavnom se preporucuje za sobe kojima je svrha opuštanje, poput spavace sobe. Ljubicasti zidovi dobro ce izgledati i u kupaonici (npr. ljubicaste plocice ili mozaik) ili pak na balkonu, posebno ukoliko je ureden u mediteranskom ili shabby chic stilu.

Shabby chic je jedan od stilova koji posebno voli boju lavande. Kombinacija ispucale i stare bijele boje te ljubicastih detalja poput stolaca ili kredenaca izgleda fantasticno. Za potpun dojam preporucujemo i posude u raznim nijansama ljubicaste, ali i decoupage elemente (npr. posude za šecer, sol i papar, tacne i sl.). Uzorak buketica lavande na jastucima i manjim detaljima može izgledati posebno dekorativno.



U dnevnom boravku izbjegavajte previše ljubicaste boje. Držite se minimalizma i neka ljubicasta nikad ne postane dominantna. Npr. bazna boja može biti smeda ili bijela, ali s ljubicastim akcentima. Jastuci, posude, vaze i slicni detalji pomoci ce vam da osvježite dom ljubicastom bojom.

Ljubicasta ce vašu dobru, staru kupaonicu uciniti malom spa oazom. U posude stavite sušenu lavandu, složite ljubicaste rucnike i postavite svijece s mirisom lavande. Na kraju dana, vaš stres ce nestati, a vi cete uživati u lijepo uredenoj kupaonici.

BudiIn


Podijeli: Facebook Twiter