Ljubavni susreti na krevetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavom naslovljenom "Try Creampie" jucer je završila petodnevna medunarodna kazališno-plesna radionica Lamparna 2009 u organizaciji Labin Art Expressa i kazališne skupine iz Milana Animanera.

Pod vodstvom redatelja Alda Cassana i glumice Xene L. Županic talijanski i domaci glumci pripremili su predstavu koja govori o ljubavi kao misteriju današnjice. Nastojanje da se ta emocija izrazi kroz govor, dodir, pokret i mimiku rezultiralo je vrlo direktnim teatarsko-osjetilnim kontaktima glumaca i gledatelja na samoj granici intimnosti na, kako organizatori isticu, najsvetijem mjestu intimne i strastvene ljubavi - krevetu.



Takvih je kreveta bilo tri u tri odvojene prostorije: u jednome se nalazila prostitutka, u drugome ucviljena udovica, a u trecem seksualno frustrirana preljubnica pored ljubavnika (supruga?) koji samo leži potrbuške. U hodniku izmedu prostorija sjedio je patnicki lik bradonje s trnovom krunom na glavi - asocijacija koju nije potrebno objašnjavati. Plešuci andeli izlazili su pred publiku koja je cekala ispred zgrade i odvodili po tri gledatelja koji su zatim rasporedivani po krevetima. Glumci su im svoje tekstove izgovarali na talijanskom, a oni koji bolje vladaju tim jezikom katkad su im uspjeli replicirati, pa ih i zbuniti, što je obogatilo predstavu.

Neki su se sa seanse vracali zbunjeni, drugi nasmijani, a treci zadovoljni što su uhvatili bit poruke.


Podijeli: Facebook Twiter