Ljubav traje tri godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubav traje tri godine, a nakon toga parovi se uzimaju zdravo za gotovo, pokazala je nova studija, cime je opovrgnuto ranije vjerovanje da krize u vezi nastupaju nakon sedam godina.

U studiji koju je narucio Warner Bros. u sklopu promocije nove romanticne komedije, navodi se da je užurban život na pocetku 21. stoljeca doveo do bržeg raspada romanticnih veza.

Medu glavnim "ubojicama" strasti su debljanje partnera, škrtost, odrezani nokti na podu kupaonice i hrkanje, navodi se u studiji.

Istraživanje provedeno na 2000 odraslih Britanaca koji se nalaze u stabilnim vezama, pokazalo je da veza nakon 36 mjeseci doseže razinu nakon koje slijedi samo pad.

Više od dvije trecine ispitanih kazalo je da iritantne navike partnera, koje su prvih mjeseci veze podnošljive ili cak simpaticne, nakon oko tri godine veze postaju nepodnošljive.

Isto tako, više od polovice ispitanika reklo je da je u ranijim fazama veze održavalo seksualne odnose najmanje tri puta tjedno, dok je nakon 36 mjeseci veze taj postotak pao na svega 12 posto.

Istraživanje sugerira da se kod parova u dugotrajnim vezama romantika sve više zamjenjuje prakticnim stvarima, pa je 55 posto ispitanih priznalo da s partnerom mora "dogovoriti raspored" za romanticne aktivnosti.

Autori studije naveli su deset svakodnevnih navika koje "ubijaju" romantiku u vezi, prema odgovorima ispitanika:

1. Debljanje i nedostatak tjelovježbe partnera
2. Škrtost partnera
3. Nepovoljno radno vrijeme
4. Pitanja osobne higijene
5. Utjecaj obitelji
6. Nedostatak romantike
7. Alkohol
8. Hrkanje
9. Partner nosi istu odjecu/rublje
10. Ponašanje u kupaonici - odrezani nokti na podu


Podijeli: Facebook Twiter