Ljubav prema slikanju spojila tri autorice

Vera Bosazzi (u društvu unuka), Antonija Kondić i Marija Balh s Eliom Privileggiom (N. O. R.)
Vera Bosazzi (u društvu unuka), Antonija Kondić i Marija Balh s Eliom Privileggiom (N. O. R.)

U Zajednici Talijana Rovinj "Pino Budicin" otvorena je izložba slika triju autorica - Vere Bosazzi, Marije Balh i Antonije Kondić, pod nazivom "Espressioni artistiche in diverse eta/Umjetničke ekspresije u različitim generacijama".

Riječ je o zajedničkom projektu dviju žena i djevojčice koje povezuju ljubav prema slikanju, pa su publici predstavile neka od svojih najdražih djela. Uz ljubav prema slikarstvu, povezuje ih i mjesto rođenja - Rovinj.

Najmlađa umjetnica, osmogodišnja Antonija Kondić, koja je netom okončala prvi razred Osnovne škole, i koja si je već priskrbila nadimak "mali Picasso", predstavila se portretima rađenim olovkom i ugljenom.

Druga autorica Marija Balh, rođena Rovinjka, koja od 1968. godine živi u Genovi, rodni grad nikada nije zaboravila. Slikarstvom se bavi niz godina, članica je grupe "ASS.C.AR" i rado viđena gošća, a lani i sudionica rovinjske izložbe na otvorenom Grisije.

O trećoj se autorici, Veri Bosazzi, puno toga zna. Ova svestrana umjetnica koja se bavi keramikom, fotografijom i slikarstvom, piše pjesme i prozu, a njene keramičke figurice djevojaka u istarskim nošnjama poodavno su prešle granice Istre. Nerijetko su njene izložbe slika popraćene i stihovima.

Izložba se može razgledati do 29. srpnja. (N. O. R.) 


Podijeli: Facebook Twiter