Ljubav je varijabla

Koncert Marijana Bana i Diktatora na Kaštelu (D. ŠTIFANIĆ)
Koncert Marijana Bana i Diktatora na Kaštelu (D. ŠTIFANIĆ)

"Noć je prekrasna i meni je lipo", konstatirao je preksinoć Marijan Ban koji je sa svojim Diktatorima nastupio na Kaštelu.

Ulaz na koncert je bio besplatan jer je market Grga slavio 25. godišnjicu te je odlučio biti široke ruke, tako da je dvorište Povijesnog i pomorskog muzeja Istre bilo krcato. Publika je uživala u Banovim hitovima iz vremena Daleke obale kao što je "Morska vila" ili neke druge pjesme koje ljudi i dalje dobro pamte nakon svih ovih godina.

Osim što je bio raspoložen da pjeva, bio je Ban raspoložen i da priča i to je preksinoć bio pomalo filozofski nastrojen.

Ljubav je davanje

- Spozna sam jednu definiciju ljubavi – ljubav je davanje. Ali ljubav je varijabla, nije konstanta i to je odlično, objasnio je Ban poput nekog profesora samo što je katedra bila bina. Možda je prostor muzeja unutar zidina stare tvrđave posredno utjecao na njega da bude tako nadahnut ili je to tek bila ljetna pulska noć dok su se oblaci skupljali iznad grada.

Marijan Ban je tako iskoristio priliku da prvi put, barem tako kaže, ispriča priču koja stoji iza pjesme "Ruzinavi brod".

Dobro raspoloženje

Ako se ne varamo, štorija uključuje susjeda pomorca koji doznaje da se mora vratiti na brod, iako je mislio da je s tim gotov, pa je prvo tužan, ali onda se veseli jer zna da će ga u Koreji tješiti dvije dame, po jedna na svakom koljenu.

Bilo je tu priče, ali i puno pjesme i dobrog raspoloženja za brojnu publiku koja je prisustvovala koncertu. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter