"Ljubav je na selu" ponovno se snima u Istri

Marijana Batinić i Marijana Tikel  (D. ŠIŠOVIĆ)
Marijana Batinić i Marijana Tikel (D. ŠIŠOVIĆ)

U svojoj petoj sezoni RTL-ov putopisni reality show po treći put stiže u Istru, i po drugi put - u isto selo i u istu obitelj! Naime, jedna od kandidatkinja koja će u ovoj sezoni ako prođe kvalifikacije na svom poljoprivrednom imanju ugostiti potencijalne prosce je Marijana Tikel iz sela Špinovci.

Njezin brat Denis sudjelovao je u prvoj sezoni serijala "Ljubav je na selu" prije četiri godine, a na diskretno pitanje: "Je li mu se to isplatilo?" dobili smo jezgrovit odgovor da se u međuvremenu - oženio, iako ne za neku od kandidatkinja sa snimanja.

Međutim, projekt "Ljubav je na selu" dosad je "oplođen", osim s desecima novih poznanstava i prijateljstava, i s dva braka sklopljena baš između sudionika emisije.

Pitali smo Marijanu Tikel računa li da bi se i njoj tijekom snimanja mogla dogoditi "ljubav na selu", a ona kaže: "Nikad ne reci nikad", iako se nije zbog toga prijavila u ovaj show. Prijavila se zato da doživi nešto novo, i da pred masovnim TV-gledateljstvom promovira život na selu, koji također može biti lijep, perspektivan i miran, ali prije svega da doprinese promociji svoga kraja, Špinovaca, Rakotula kojima su Špinovci jedan od zaselaka, svoje općine Karojba i cijele Istre.

Marijanin otac Mario Tikel utemeljitelj je jednog od najstarijih istarskih agroturizama, koji i danas uspješno posluje zahvaljujući i njenom maru, kao i brata joj Denisa i cijele obitelji.

U Špinovcima je intenzivan radni dan, od jutra do večeri, provela brojna RTL-ova ekipa: urednik Vanja Meandžija, glavna producentica Marija Jelena Zen, asistent produkcije Stjepan Vrbanc, snimatelj Alan Stanković, ton-majstor Filip Ledinšćak, visažistica Lucija Juroš, fotografkinja Maja Bota i uvijek nasmijana voditeljica Marijana Batinić, koja nam je naglasila da Istru obožavaju i uvijek se u nju vole vratiti, čim prođu Učku odmah se bolje osjećaju.

Još se živo sjeća lanjskog snimanja emisije "Ljubav je na selu" u Svetom Petru u Šumi kada je Istru predstavljao Marinko Banovac, i kada su prizori na supetarskoj željezničkoj postaji snimani u western-stilu. Nastup Denisa Tikela ne pamti jer je u ovaj show došla kasnije, ali za obitelj Tikel puna je pohvala.

"Naša prekrasna Marijana ugostila nas je kao da smo najvažniji na svijetu, kušali smo najbolje istarske specijalitete, vidjeli njihovo prekrasno imanje, fascinirala nas je i ta nekadašnja željeznica Parenzana, ali mene su se najviše od svega dojmili mali psići, štenci istarskog goniča koje sam prvi put u životu vidjela. Htjela sam jednog uzeti sa sobom, ali kad su mi rekli da taj pas može pretrčati osamdeset kilometara dnevno, odustala sam, ipak sam ja Dalmatinka".

Ono što se snimalo u Špinovcima materijal je za nultu epizodu nove sezone serijala "Ljubav je na selu" u kojoj će se desetero kandidata iz cijele Hrvatske predstaviti na svojim seoskim imanjima. Emisija će se prikazati tijekom ljeta, a nakon prikazivanja slijedi rok od mjesec dana u kojem kandidati suprotnog spola zainteresirani za upoznavanje onih koje su vidjeli u nultoj emisiji njima moraju poslati pisma.

Petero kandidata iz nulte emisije koji dobiju najviše pisama nastavljaju dalje snimanje, a svaki će od njih na svom imanju ugostiti po troje kandidata koji su im pisali pisma.

Marijana Tikel nada se da će proći u tih "top pet", i da će se na imanju u Špinovcima ponovno, kao i prije četiri godine, zavrtjeti priča o životu na selu u kojoj se može dogoditi i - ljubav. (D. ŠIŠOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter