Ljiljana Radolović - volonterka s najdužim stažem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Domu za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" danas je obilježen  Svjetski dan volontera. Nakon pozdravnog govora u kojem se zahvalila volonterima, pojedincima i udrugama, ravnateljica Vesna Grubišić Juhas navela je da je veliki broj volontera u njihovoj ustanovi rezultat dugogodišnje i plodne suradnje te trenutno imaju oko 55 volontera koji imaju više od 1.700 odrađenih volonterskih sati godišnje.

Druženje i smijeh

Prigodna je zahvalnica predana i najstarijoj volonterki po stažu u ustanovi Ljiljani Radolović koja u domu već deset godina s korisnicima vodi kreativne radionice.

- U veljači ću napuniti 11 godina rada u domu, navela nam je Ljiljana uz riječi da se volonterskim radom odlučila baviti jer je rano ostala kod kuće i željela je ispuniti slobodno vrijeme nečim dobrim i korisnim. Kako je navela jednom tjedno, a prije raznih blagdana i svakog drugog dana s 15 korisnika doma crta, slika, izrađuje razne ukrase, nakit i razglednice.

- Svatko radi ono što mu ide i može, bitno je da dobro iskoristimo vrijeme, da se družimo, zabavljamo, smijemo. Njima je zanimljivo, a ja, unatoč tome što se ponekad i naporno naradim, na ovaj način zapravo punim baterije, navela nam je Radolović uz riječi kako joj niti jedan odlazak u dom nije bio ni težak, ni naporan jer, kako veli, danas ona čini nešto lijepo za nekog, a već sutra to isto će netko drugi činiti za nju.

Podjela zahvalnica

Inače, u kratkom prikazu volonterskog rada u ustanovi, uz projekciju fotografija te iskustva volontera i korisnika Doma i tome što za njih volonterstvo znači, održana je i podjela zahvalnica i prigodnih darova svima koji tijekom godine volontiraju u ovoj ustanovi. Zahvalnice su tako dobili predstavnici partnerskih udruga - Gradska radionica "Banka vremena", Sindikat umirovljenika Hrvatske, Liga za borbu protiv raka, Art studio i Zdravstveno-sportsko rekreativni kluba "Breza", potom predstavnici župe Svetog Pavla, palijativne skrbi, Inner Wheela, djelatnici DM-a i Vesna Nežić Ružić koja godina dolazi pjevati korisnicima te svi voditelji kreativnih radionica. (B. PETROVIĆ)  


Podijeli: Facebook Twiter