Ljeto u znaku istarskih proizvoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otvorenjem šestog "Istrian Hand Madea - Ljetnog sajma obrtnika" u utorak je poceo program u sklopu kojeg ce se tijekom ljeta na Forumu u Puli, na rivi u Medulinu, na Trgu sv. Kuzme i Damjana u Fažani te tijekom fešta na podrucju Vodnjana po drugi put održavati i manifestacija "Istra Gourmet - Sajam istarskih gurmanskih proizvoda" te prvi put "Istra Art - Sajam umjetnina clanova društva HDLU-a".

Manifestacije koje organiziraju turisticke zajednice ce se od 15. lipnja do 17. srpnja te od 1. do 15. rujna održavati od 20 do 23 sata, a od 15. srpnja do 31. kolovoza od 20 do 24.

"Izuzetak je 'Istrian Hand Made'. On ce se od 1. do 14. lipnja u Puli odvijati ponedjeljkom od 16 do 22 te utorkom od 10 do 22 sata. Od 15. lipnja do 14. srpnja te od 1. do 15. rujna održavat ce se od 20 do 23 sata ponedjeljkom, a od 10 do 23 sata utorkom.



U špici sezone, odnosno od 15. srpnja do 31. kolovoza, bit ce ga moguce razgledati ponedjeljkom od 20 do 24 sata te utorkom od 10 do 24 sata. U Fažani ce se on održavati srijedom, u Medulinu cetvrtkom, dok ce u Premanturu seliti petkom", najavila je na konferenciji za novinare direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj.

U sklopu "Istra Arta" izlagat ce pet clanova HDLU-a, i to u Puli srijedom, u Medulinu subotom, a u Premanturi nedjeljom. Ponedjeljkom ce pak Medulin ugošcivati "Istra Gourmet", manifestaciju koja ce utorkom biti održana u Premanturi, srijedom u Fažani, cetvrtkom u Barbarigi ispred recepcije u turisticko naselje te petkom u Puli. Na sajmu ce biti moguce kušati i kupiti direktno od proizvodaca istarske delicije - pršute, vina, maslinova ulja…

Pod nazivom "Tradicijski dani" sve navedene manifestacije bit ce objedinjene u Fažani, rekla je direktorica fažanskog TZ-a Melita Perokovic. Buduci da je ribarska tradicija u tom primorskom gradicu najjaca, u program je uvršteno i predstavljanje ribarskog alata.

Gosti ce moci aktivno sudjelovati i u radionicama na kojima ce se izradivati suveniri, a program ce biti obogacen folklornim tockama. Grad Vodnjan ce "Istra Gourmet" i "Istrian Hand Made" ugostiti u Peroju 17. srpnja, u Vodnjanu 14. kolovoza te u Galižani 15. kolovoza, kazao je direktor vodnjanskog TZ-a Saša Debeljuh.


Podijeli: Facebook Twiter