Ljetni kamp na Stoji: Morske i kazališne aktivnosti

Morske radosti
Morske radosti

Plivanje, sunčanje, učenje plivačkih tehnika uz kvalificirane trenere, razni sadržaji na moru, ronjenje, osnove kazališta, ručak, kreativne radionice - sve je to moguće na Dječjem ljetnom kampu Plivačkog kluba Stoja. Kako je rekao organizator kampa Samuel Smailbašić, prvi je turnus započeo 1. srpnja i imao je 35 polaznika, a drugi turnus, koji traje do kraja ovoga tjedna, ima čak 55 polaznika u dobi od 5 do 14 godina.

- Radni dan počinje od 8 sati, a djeca mogu doći ovdje i organiziranim prijevozom. Autobus kreće u 7.20 iz Fažane i onda pokupi djecu po gradskim i prigradskim relacijama. U 8 sati imamo sastanak, kažemo kako će se odvijati radni dan. Slijedi marenda, a u nastavku škola plivanja - za plivače i za neplivače, uz aquapark i pedaline te sadržaje na moru - igre, istraživanje mora, ronjenje i drugo.

Potom od 11.30 sati počinje program Teatra Naranča, odnosno uče se osnove scenskog nastupa i scenske igre, a u 13 sati iz restorana Sidney dolazi kuhani ručak. Nakon ručka održavaju se razne radionice - cirkuska, "Moje tijelo", "Što jedemo", plesna, a potom su na rasporedu društvene igre, kazao je Darko Derkuća, voditelj programa.

Uz Samuela i Darka, s djecom rade i Edi Pereša, Katia Zancovic i Karlo Stipić, a pomažu i razni plivači.

Pitamo ih i što rade u slučaju lošeg vremena. "I tada smo vrlo kreativni, lani, primjerice, kiša nije pala niti jedan put, a za sada imamo dvije varijante - ako je kraće nevrijeme, onda boravimo u unutarnjim prostorijama i održavamo radionice i kreativne igre, a u slučaju da je cijeli dan ružno, odlazimo na edukativne izlete, primjerice u pulski Aquarium ili negdje drugdje", kazao je Smailbašić.

Prilikom našeg posjeta glumci iz Teatra Naranča održavali su dramske igre, a djeca su se silno veselila, svi su željeli sudjelovati na što aktivniji način.

- Nastojimo da program bude čim kreativniji, ali i namijenjen djeci raznih uzrasta, stoga je vrlo raznolik - od potrage za blagom, do igre pod maskama i drugih aktivnosti, kazao je diplomirani glumac Franjo Tončinić, koji te radionice vodi uz kolege Luku Juričića, Uga Koranija te gosta Sandra Lučića.

Kako smo se mogli uvjeriti tijekom našeg posjeta, atmosfera je izvrsna, klinci su i više nego dobro raspoloženi, a posebno uživaju u morskom dijelu aktivnosti. Saznajemo da su lani neka djeca bila u svim turnusima, a da će sigurno toga biti i ove godine.

Posljednji dan kampa je 16. kolovoz. Prijave i rezervacije moguće su na [email protected] ili telefonom na 092/287-1860 Darko). (V. BEGIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter