Ljetne učilice, igralice i mozgalice za male Buzećane

Prva ljetna kreativna radionica (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Prva ljetna kreativna radionica (G. ČALIĆ ŠVERKO)

- Jako je lijepo i zabavno. Gledali smo crtani film "Zvonko" i naučila sam neke nove riječi na engleskom jeziku koje ranije nisam znala. Kada odrastem voljela bih raditi kao gradska knjižničarka, povjerila nam je svoju želju osmogodišnja Lorna Klarić nakon sudjelovanja u prvoj u nizu ljetnih kreativnih radionica koje je Narodna knjižnica pripremila za male Buzećane.

U ljetnoj učilici, igralici, mozgalici i crtalici pod nazivom "Učimo engleski uz Zvonka" sudjelovala je i Agata Paro, sedmogodišnjakinja iz Buzeta, koja je rekla da će sudjelovati u svim ljetnim radionicama osim u onima koje će se održavati u vrijeme njenog ljetovanja u Puli i na otoku Pagu.

U sklopu svog novog programa BOOkZET EXPRESS, koji je uklopila u gradski program "Ljeto u Buzetu", Narodna knjižnica i čitaonica Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" pripremila je od lipnja do kolovoza čitav niz kreativnih radionica za djecu do 14 godina.

- Već godinama organiziramo ljetne radionice pa smo se tako odlučili i ove, s ciljem da djeca uz igru nešto i nauče. Želja nam je bila ponuditi zanimljive sadržaje djeci koja ljeti ostaju u Buzetu i ujedno im osigurati kreativno, osmišljeno i kvalitetno provođenje ljetnih praznika, izjavila je knjižničarka Dijana Kolaković.

Održana je i radionica "Čudesne životinje", 30. lipnja na redu je "Planet dinosaura", 4. srpnja "Ljetni magneti", 10. srpnja "Divlji svijet", 14. srpnja "Male sive ćelije", 26. kolovoza "Riba ribi grize rep", a završna radionica održat će se 29. kolovoza pod naslovom "Putujemo oko svijeta". (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter