Ljetne maškare razveselile Rabac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tristotinjak maškara iz osamnaest maškarnih družina iz Istre, Primorsko - goranske županije i Italije sudjelovalo je na subotnjem Medunarodnom ljetnom karnevalu koji je iznenadio turiste duž šetnice od Maslinice do Girandelle u Rapcu.

Labinske mažoretkinje izvele su uvodni program, a potom su nastupili gosti iz Verone u atraktivnim renesansnim i baroknim kostimima. Nakon toga se pozornica zazelenjela od Hudih Robina u koje su bili maskirani domacini i organizatori priredbe, clanovi "Labinjonske kompanije domoce folšarije". Grad je predstavljao i njihov neformalni pomladak "Farabuti" odjeven u obitelj Kremenko, a ostalu Labinštinu maškare iz Cepica i Kožljaka.



Iz Pule su stigle maškare Veli vrh - Valmade, koje su bile poprilicno šaroliko odjevene s obrazloženjem da je kod njih "sve zmišano".

Grand finale bio je nastup Zametskih zvoncara u pratnji ništa manje atraktivnih zametskih maškara maskiranih u robijaše s natpisima svih slucajeva gospodarskog kriminala u njihovoj županiji.

Osim navedenih, nastupile su maškare s Krimeje i Trsta, iz Ivanic grada, Šapjana i Pašca, Draške maškare, Oldtajmeri, Ciketi, "Lako cemo" i "Ni vrit ni mimo". Program priredbe vodio je Mateo Mitton. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter