Ljetna vrucina, što odjenuti na posao?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznato je kako Hrvati stalno kukaju. Prvo smo kukali zbog kiše, sad kukamo zbog vrucine i cinjenice da iako su ormari krcati garderobom, nemamo što obuci na posao. Uistinu je teško postici balans u ormaru - da imate dovoljno odjece za poslovne, casual, party i formalne prigode, ali nije nemoguce.

Ovisno o poslu koji radite, mijenjat ce se dress code. Nije svejedno radite li u osnovnoj školi ili marketinškoj agenciji. Ljeto je valjda jedino vrijeme kada zavidimo službenicama u banci koje imaju propisane uniforme.

Kada govorimo o ljetnim kombinacijama na poslu zapamtite kako je bolje imati više laganog materijala na sebi, nego premalo tkanine. Izbjegavajte prezaigrane uzorke i previše mašni i volana, ali sklopite savez s alfom i omegom ženskog poslovnog odijevanja - pencil suknjom. U bilo kojoj boji, ako je pristojne duljine, može funkcionirati i na poslu i na after work partyu.



Nosite haljine. Nikome ne pada na pamet ženu u haljini duljine do koljena proglasiti neukusno odjevenom. Izbjegavajte šljokice i prozirno, a omotajte se prugama, cvijecem, batik uzorkom... Imate li kvalitetne hlace? Ne skinnyce ni hlace niskog struka, nego hlace visokog ili normalnog struka širokog ili mrkva kroja? Potrebne su vam koliko i pencil suknja.

Izbjegavajte sve što je prekratko, premladenacki i asocira na plažu. Dvoumite li se možete li nešto odjenuti- vrlo vjerojatno ne možete, inace se ne bi dvoumili. Ignorirajte zaigrane rajfove i mašne jer ne djeluju dovoljno ozbiljno, ali prihvatite statement nakit koji podiže svaku kombinaciju bez da izgleda neukusno. Cipku nosite samo u detaljima, a životinjski uzorak samo ako je originalni dio asesoara (npr. sandale od zmijske kože).

Kad smo vec kod sandala, budite oprezni s trendovima. Nitko ne kaže da npr. ne možete obuti gladijatorice, ali umjesto onih s mnoštvom zakovica, radije prihvatite one bez detalja. Uostalom, klasicne sandale ili štikle toleriraju se svuda. Na kraju krajeva, provjerite što nose kolegice - tako sigurno necete dobiti packe.


Podijeli: Facebook Twiter