Ljeti ne morate spavati, samo raditi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od cetvrtka navecer u gradu se u ugostiteljskim objektima muzika ne gasi u ponoc, nego u dva sata iza ponoci. Tako je odlucila vecina vijecnika na sjednici poreckog Gradsko vijeca – suzdržani su bili Snježana Mekota i Lovra Šimic. Ovu je izmjenu predložio gradonacelnik Edi Štifanic zbog, kako je rekao, konstantnih pritisaka ugostitelja, koji su tražili i produžetak vremena rada lokala.

«Duže radno vrijeme od dva iza ponoci nije zakonom dozvoljeno. Sada ce vjerojatno biti pritisaka onih gradana koji nece moci zbog muzike spavati, ali živimo od turizma, vremena su teška, a bez novca od turizma nece biti ni procistaca ni programa u kulturi ni mnogih drugih stvari. Tko se u sedmom i osmom mjesecu hoce odmarati, nije trebao odabrati središte grada za život, nego može slušati žabe tamo kod mene u Percima. Znam da ima ljudi koji rade u turizmu i koji se po noci moraju odmoriti da bi ujutro išli na posao, ali svi moramo malo potrpjeti. To nikada necemo moci pomiriti. Ali, neka ovo bude kompromis za ovu sezonu», rekao je predsjednik vijeca Edidio Kodan.

Na sugestiju Azeglia Picca s Vijeca ce svim saborskim zastupnicima iz Istre biti poslan dopis u kojem ih se moli da lobiraju za izmjenu zakona kojim se radno vrijeme ugostiteljskih objekata u turistickoj sezoni na obali ogranicava do dva sata iza ponoci.

Zanimljiv je detalj da je muzika iz kafica u blizini gradske vijecnice gromoglasno odjekivala i u pola sata iza ponoci, do kada je trajala sjednica, unatoc tome što je na snazi još bilo ogranicenje do ponoci. Pritom su neke terase bile dupkom pune, a na drugima je glasna muzika zabavljala tek cetvero, petero gostiju i to domacih.


Podijeli: Facebook Twiter