Ljestvica FIFA-e: Hrvatska izgubila četiri pozicije

(T. DUBRAVEC/CROPIX)
(T. DUBRAVEC/CROPIX)

Hrvatska nogometna reprezentacija pala je s četvrtog na osmo mjesto na novoj FIFA-inoj ljestvici nakon dva poraza koja je doživjela prošlog mjeseca.

Zbog minimalnog 0-1 poraza od Škotske u kvalifikacijama za SP, te Portugala u prijateljskom dvoboju Hrvatsku su preskočile Kolumbija, Nizozemska, Italija i Portugal.

Na prvom mjestu ostala je Španjolska, aktualni svjetski i europski prvak, koja je prošloga mjeseca zauzela drugo mjesto na Kupu konfederacija, druga je i dalje Njemačka, dok je veliki skok zabilježila Kolumbija koja je stigla sa sedmog na treće mjesto.

Veliki napredak ostvario je i domaćin SP-a sljedeće godine Brazil koji je trijumfom na Kupu konfederacija skočio s 22. na deveto mjesto. Škotska je zahvaljujući iznenađujućoj pobjedi protiv Hrvatske popravila plasman za 24 mjesta i sada se nalazi na 50. mjestu.

Vodeća reprezentacija u našoj skupini Belgija napredovala je za dva mjesta i sada je 10. Naš sljedeći suparnik u kvalifikacijama za SP Srbija izgubila je pet mjesta i sada je 36. Preostale dvije reprezentacije koje se nalaze u našoj skupini kvalifikacija za SP, Wales i Makedonija drže 46., odnosno 92. mjesto. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter