Ližnjanski IDS optužuje vlast za cenzuru i spletke

Saša Škrinjar, predsjednik ližnjanskog IDS-a (C. B. G.)
Saša Škrinjar, predsjednik ližnjanskog IDS-a (C. B. G.)

Ovu smo konferenciju sazvali jer smo se u razgovoru s mještanima naše općine uvjerili, po tko zna koji put, da općinska vlast u Ližnjanu ne funkcionira i nije u stanju odraditi niti tekuće poslove, rekao je predsjednik ližnjanskog IDS-a saša Škrinjar.

Nakon što su nedavno ukazali da Općina, na čelu s ližnjanskim SDP-om, degradira smisao i ulogu općinskog vijeća do te mjere da vijećnici napuštaju sjednicu, u IDS-u su se ponadali da će to potaknuti općinsku vlast na odgovorno i transparentno djelovanje.

- Međutim, situacija se dodatno pogoršala. Općinska vlast vodi Ližnjan na netransparentan način, i dalje ne dobivamo materijale bez kojih ne možemo sudjelovati u radu vijeća. Ustvari, općinska vlast nije sposobna voditi računa o tim zadacima. Nadamo se da se Ližnjan neće pretvoriti u "općinu slučaj". Ne čudi što je na zadnjoj sjednici predsjednik vijeća stavio svoj mandat na raspolaganje vijećnicima, istaknuo je Škrinjar.

U ližnjanskom IDS-u smatraju da se događa nedopustiva cenzura s dokumentima.

- Spletke i skrivanje materijala od donačelnika Paola Demarina, koji vodi općinu umjesto načelnice Maje Cvek, ozbiljno nas zabrinjavaju. Brine nas također i cenzura po pitanju isplate komunalnog doprinosa. Poručujemo donačelniku Paolu Demarinu i ližnjanskom SDP-u da nas ima premalo da bismo se dijelili i svi smo pozvani da dajemo maksimum za boljitak naših sumještana i razvoj naše općine. Ako se općinska vlast nije snašla, odnosno treba pomoć, ili konsenzus oko određenih pitanja, neka se ne stidi to priznati: svi smo tu za dobrobit našega kraja, a vjerujem da ćemo se brže razvijati bez laži, cenzure i spletki, zaključio je Škrinjar. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter