Ližnjanska oporba: Mještani ponovo prevareni

Vanja Frankovic (IDS), Branka Perusko (IDS), Marcelo Miletic (Laburisti) i Sandro Zelesko (IDS), podruznice Liznjan, studeni 201
Vanja Frankovic (IDS), Branka Perusko (IDS), Marcelo Miletic (Laburisti) i Sandro Zelesko (IDS), podruznice Liznjan, studeni 201

Predstavnici ližnjanskih općinskih podružnica Laburista i IDS-a na današnjoj su konferenciji za novinare izrazili svoje neslaganje i nezadovoljstvo nedavno donijetom Odlukom o komunalnom doprinosu za područje općine Ližnjan. Istaknuvši da su i vijećnici i mještani i do sada bili nezadovoljni visokim cijenama komunalnog doprinosa koji se obračunavao prema odluci iz 2004.

- Danas vladajuća koalicija u općini Ližnjan određenim je marketinškim trikom još 19. listopada u Glasu Istre objavila prijedlog odluke o visini komunalnog doprinosa koja je iznosila za prvu zonu 90, za drugu 70, za treću 40 i za četvrtu 35 kuna. Oporbeni vijećnici nisu bili zadovoljni spomenutim prijedlogom, pa su sastavili svoj prijedlog odluke dosljedan onome što su propagirali u svom predizbornom programu.

- Prema našem prijedlogu, za prvu bi zonu iznos komunalnog doprinosa iznosio 80 kuna, za drugu 65 za treću 55 i za četvrtu 50 kuna, s time da smo i staru jezgru naselja Ližnjan stavili u drugu zonu. Ovaj je prijedlog Odluke jednoglasno podržao i odbor za prostorno i komunalno uređenje i zaštitu okoliša, rekao je vijećnik Laburista Marčelo Miletić.

Međutim, kada je 19. studenog održana redovna sjednica vijeća, vladajuća je koalicija donijela sada već treću opciju odluke o komunalnom doprinosu koja je znatno veća i kontradiktorna sa njihovim predizbornim obećanjima kao i objavljenim prijedlogom odluke u Glasu Istre, rekla je Branka Peruško (IDS). Ovu su odluku na vijeću podržali vladajući SDP, HSU i vijećnik HSP AS, dok je nezavisni vijećnik bio suzdržan.

- Mještani će i dalje biti nezadovoljni visinom komunalnog doprinosa te se već sada pitaju kome su to dali povjerenje kad su izigrani jer se ništa od predizbornog obećanja ne ostvaruje. Iz ovoga se dade zaključiti da su mještani općine Ližnjan izmanipulirani. Ovim putem apeliramo na načelnicu da kod ovako važnih odluka za naše mještane, koji su ionako u vrlo teškoj ekonomskoj situaciji, podijeli svoju odgovornost i s oporbenim vijećnicima, a sve to za boljitak naših mještana, poručila je  oporba. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter