Ližnjan:Predsjednik vijeća dao mandat na raspolaganje

Klaudio Krivičić (P. SOFTIĆ/arhiva)
Klaudio Krivičić (P. SOFTIĆ/arhiva)

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Ližnjana predsjednik Klaudio Krivičić je svoj mandat, odnosno funkciju stavio na raspolaganje vijećnicima. Na taj se čin, veli, odlučio jer smatra da Općina opstruira rad vijeća.

- Svoj sam mandat stavio na raspolaganje vijećnicima, od kojih sam zatražio da se izjasne o povjerenju predsjedniku vijeća. I to zbog toga što smatram da općinska uprava opstruira rad ovoga tijela. Naime, sjednica vijeća je trebala biti održana početkom travnja, no odgođena je zato što općinska tijela nisu na vrijeme uspjela pripremiti sjednicu. Zatim je sjednica zakazana za lipanj, no ni za jučer materijali nisu bili spremni.

Usto, događa se izvjesna cenzura s dokumentima za vijeće, koji mi se ne dostavljaju uopće, a oni koji mi stignu uvijek kasne, izjavio je Krivičić.

Nakon petominutne stanke vijećnici su odlučili da će se o tom prijedlogu izjasniti na jednoj od idućih sjednica. Upitana za komentar, načelnica Općine Maja Cvek je rekla da ne namjerava komentirati poteze kolege Krivičića. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter