Ližnjan: Zlatna povelja dekanici Križman Pavlović

(Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

Zlatnom poveljom Općine Ližnjan nagrađena je prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović, dekanica pulskog Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković". Križman Pavlović, osim što je autorica brojnih znanstvenih i stručnih radova te sudionica mnogih znanstvenih skupova, kao roditelj se aktivirala i na poboljšanju uvjeta za vrtićku i školsku djece na području Ližnjana.

Nagradu su joj je uručili načelnica Ližnjana Maja Cvek i predsjednik Općinskog vijeća Klaudio Krivičić na Svečanoj sjednici za Dan općine Ližnjan, koja se u utorak održala u zajednici Talijana u Šišanu.

Bila je to svečanosti koja će vjerojatno zasjeniti mnoge slične proslave u susjedstvu, jer su Ližnjanci proslavom rođendana Općine politički događaj nadomjestili bogatim kulturno-umjetničkim programom. Dodjele brojnih priznanja i govori izmjenjivali su se s dinamičnim scenskim, glazbenim i plesnim izvedbama, pa ne čudi što je šišanski circolo bio pretijesan za sve zainteresirane koji su željeli vidjeti profesionalne glazbenike, fantastične zborove, ali i nastup onih najmlađih.

Svojom je izvedbom prisutne oduševio mješoviti zbor KUD-a Kuje iz Ližnjana čiji su članovi s dugogodišnjim stažem nakon impresivne izvedbe nagrađeni i plaketama općine. Njih su za 17 godina staža primili Ivan Perković, Vladislava Dužman, Ankica Piccoli, Zora Hero, Josip Hero, Marija Škifić, Milka Klunić, Alma Ušić, Anton Ušić i Josip Garbin, a za deset godina staža Anton Štos, Vlado Vojnić, Marija Savić i Milojka Vodinelić.

Učenici OŠ "Mate Demarin", područni odjel Ližnjan, predstavili su se scenskom izvedbom i folklornim nastupom, mladi Mate Radolović i Dorijan Jurkota svirali su na roženicama, Samanta Stell na flauti, Milan Grbić i Goran Benevrekić na gitari i violini, a domaćini, ZT Šišan, predstavio se atraktivnim folklornim i vokalnim sastavom te mješovitim zborom.

Podijeljeno je i pet priznanja osobama koje su se istaknule humanitarnim radom i volonterstvom. Riječ je o Milki Boljun, Mariji Dorić, Vesni Kokot i Petri Frančula, ženama koje, kako je na svečanosti rečeno, predstavljaju melem za stare i nemoćne, za bolesne i siromašne. (Z. STRAHINJA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA










 


Podijeli: Facebook Twiter