Ližnjan: Za infrastrukturu dvije trećine budžeta

Ližnjan (N. LAZAREVIĆ)
Ližnjan (N. LAZAREVIĆ)

Općinsko vijeće Ližnjana donijelo je sinoć većinom glasova proračun za sljedeću godinu u iznosu od 36,6 milijuna kuna.

Prihodi su planirani u iznosu nešto većem od 20 milijuna kuna, a razlika od ukupno 16,6 milijuna nastala je zbog procijenjenog viška prihoda u ovoj godini od tri milijuna i razlike iz prethodnih godina u iznosu od 13,6 milijuna kuna. Protiv proračuna glasali su predstavnici Hrvatskih laburista Mario Radešić i Marčelo Miletić.

Prema programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i vodnih građevina, koji je planiran u iznosu od 22,3 milijuna kuna, najviše je sredstava predviđeno za izgradnju i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta i javnih površina - 20,6 milijuna kuna.

Ishodovanju dokumentacije i izgradnji ceste Galiola - Marlera s infrastrukturom te nadzorom nad izvođenjem radova namijenjeno je šest milijuna kuna. Dokumentaciji i izgradnji prometnice i naselja Smiljevac u Ližnjanu namijenjeno je pak pet milijuna, a ishodovanju dokumentacije i izgradnji šetnice Galiola - Puntice 5,8 milijuna kuna. Programu održavanja komunalne infrastrukture u sljedećoj godini namijenjeno je 2,3 milijuna kuna.

Za općinski društveni program u sljedećoj godini planira se 3,8 milijuna kuna, a za socijalni program 1,1 milijun kuna. Prihvaćen je i rebalans ovogodišnjeg proračuna koji sada iznosi 27,7 milijuna kuna. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter