Ližnjan u plusu zbog uštedenih milijuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema polugodišnjem izvještaju Opcina Ližnjan je u prvih šest mjeseci prihodovala 6,1 milijun kuna, dok su rashodi bili 7,7 milijuna, što je manjak od 1,6 milijuna. No, zahvaljujuci prihodima od 8,9 milijuna kuna koji su preneseni iz prošle godine, Opcina je u plusu za 7,2 milijuna kuna.

Od planiranih prihoda od imovine u visini pola milijuna kuna, u pola godine Opcina je ostvarila tek sto tisuca, iako je i to za 20 posto više nego u istom periodu lani. I naplata komunalnog doprinosa je zanemariva jer je od 7,2 milijuna kuna prihodovano tek 1,6 milijuna, i to je gotovo upola manje nego u prvih šest mjeseci prošle godine. Nadalje, od 4,5 milijuna kuna koliko je planirano ostvariti prihoda od prodaje zemljišta u ovoj godini, u šest mjeseci ostvareno je tek 179 tisuca, niti cetiri posto od godišnjeg plana.

To su dijelom pokazatelji izvještaja o polugodišnjem izvršenju proracuna što su ga u ponedjeljak usvojili ližnjanski vijecnici.

Na sjednici je prihvaceno rješenje o razrješenju clana Odbora za proracun, interni nadzor i upravu Pavla Gaborovica te je umjesto njega imenovan Stanislav Perkovic. Gaborovic je razriješen dužnosti na osobni zahtjev. S jednim suzdržanim glasom Stanka Goldina (SDP) na vijecu je prihvacena odluka o odredivanju naknade za rad predsjednika i potpredsjednika vijeca, prema kojoj predsjednik ima pravo na mjesecnu naknadu od 1.500 kuna, a potpredsjednik na tisucu kuna naknade. Iako je na koncu jednoglasno prihvacen, na prijedlog da se sucima porotnicima Opcinskog suda u Puli imenuju Maja Škrinjar i Lea Išic, HSU-ovac Mario Radešic napomenuo je da nije moralno da otac predlaže kcerku.

Vijecnici su prihvatili rješenje o imenovanju predsjednika te clanova Upravnog vijeca Djecjeg vrtica Bubamara. Za predsjednika je izabran Stanislav Perkovic dok su clanovi Giuliano Vale, Saša Škrinjar, Branka Došen i Tihana Lunko.


Podijeli: Facebook Twiter