Ližnjan: Otvorena Kuća Djeda Mraza

Otvorena Kuća Djeda Mraza u Ližnjanu
Otvorena Kuća Djeda Mraza u Ližnjanu

U petak je u Ližnjanu, uz prisutnost velikog broja posjetitelja, u društvenoj sali općinske zgrade otvorena Kuća Djeda Mraza. Sutra se na istom mjestu očekuje dolazak svete Lucije. Djeca će od 17 sati slušati priče o ovoj svetici-mučenici, u 18 će saditi tradicionalnu pšenicu, a u 19 sati sveta Lucija dolazi i donosi svjetlo i bombone.

Kuća Djeda Mraza bit će otvorena svakodnevno od 17 do 20 sati sve do 23. prosinca. U njoj će djeca moći pohađati razne radionice i igraonice, a u goste će im stizati i zanimljivi likovi iz dječjih priča poput Pipi Duge Čarape 19. prosinca ili mađioničara Magic Albina koji će ih zabavljati već u utorak, 15. prosinca. Vikend uoči Božića, uz igru s vilenjacima, djeca će pisati pismo Djedu Mrazu te izrađivati čestitke za Novu godinu i Božić. U istom će prostoru 21., 22. i 23. prosinca biti organizirana i podjela darova djeci koja nisu obuhvaćena predškolskim i školskim programom.

Kuću Djeda Mraza kreirali su i uredili DND Ližnjan i grupa roditelja iz Ližnjana, uz potporu Turističke zajednice i Općine. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter