Ližnjan: Opcinska plaketa HPB-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinsku plaketu, koja se prigodno dodjeljuje na Dan opcine Ližnjan, ove ce godine dobiti Hrvatska poštanska banka, Hrvatska pošta i Livio Fiorentin, dok ce priznanja za ostvarene znacajne sportske rezultate primiti Valery Švigir i Saša Ljubojevic.

Tako je odluceno na sjednici u srijedu navecer koja je protekla u prepucavanju s clanovima odbora za društvene djelatnosti opcinskog vijeca koji su vijecnicima predložili spomenute kandidate. Glavni uzrok smutnje bilo je nepostojanje konkretnih kriterija za donošenje odluke o tome tko i zašto zaista zaslužuje biti nagraden za izniman doprinos ugledu opcine, što se ponavlja vec godinama.

- Želim da mi obrazložite po kojim je kriterijima HPB zaslužio biti nagraden i na koji nacin on doprinosi boljitku opcine kada mu je sjedište u Zagrebu i puni njihov proracun, a ne naš, isto kao i pošta. Mislim da to nije u redu, pogotovo zato što je Opcina s njima potpisala štetan sporazum da ce im nadoknaditi eventualne gubitke ukoliko poslovnice ne budu dobro poslovale. Isto tako želim da mi se objasni zbog cega su drugi kandidati odbijeni, zatražio je vijecnik Pavao Gaborovic (HDZ).

Nacelnik Srecko Ševerlica objasnio je da i pošta i banka puno znace mještanima posebice stoga što sada svakodnevno rade, naglasivši da se jedino HPB odazvao pozivu Opcine za otvaranje poslovnice koji je bio upucen svim bankama.

Clanica Odbora Branka Peruško dodala je da mnogi od pristiglih prijedloga nisu bili niti obrazloženi niti dobro dokumentirani kako se to zahtijevalo od predlagatelja, dok je za neimenovanje kandidatkinje Maje Ramba Milicevic, ucenice OŠ Medulin, koja je bila prva na županijskom i cetvrta na državnom natjecanju iz njemackog jezika, rekla da bi joj Opcina mogla naknadno pomoci eventualnom stipendijom.

Svada se vodila i oko navodne stranacke podobnosti odredenih kandidata buduci da je HPB, Hrvatsku poštu i Livija Fiorentina nominirala opcinska podružnica IDS-a, dok je uspješne sportaše Valery Švigir i Sašu Ljubojevica, uz još osam kandidata, nominirao HDZ.

Na koncu je odluceno da ce se, uz svecanu dodjelu priznanja odabranim kandidatima, upriliciti i prijem za ostale uspješne sportaše s podrucja opcine koji postižu zavidne rezultate u županijskim i državnim ligama.


Podijeli: Facebook Twiter