Ližnjan: Male ekologe iznenadio sveti Nikola

Sveti Nikola iznenadio sudionike ekoakcije u Ližnjanu
Sveti Nikola iznenadio sudionike ekoakcije u Ližnjanu

Prelijepo i toplo subotnje jutro 70 je mještana Ližnjana iskoristilo da još jednom pokažu dobru volju i urede područje Matićevog piska u Ližnjanu. Zajedno s djelatnicima Green Gardena i pripadnicima DVD-a Ližnjan zapalili su grane koje se tokom godine odlažu ovdje nakon komunalnih radova orezivanja i krčenja, ali i očistili obalu omiljenog kupališta Ližnjanaca i turista.

Najveći doprinos akciji, kao i uvijek, dala su djeca kojima je na veliko iznenađenje s mora stigao Sveti Nikola i nagradio ih za naporan rad bombonima i mandarinama. Budući da smo ove godine ušli u EU, sv. Nikola je došao čak iz Slovenije i, iako su djeca mislila da se radi o nekom glumcu, par poteza za pravu sijedu bradu i strani naglasak one najmlađe je dobrano zbunio i vratio im vjeru u predbožićna čuda.

Kako je rekao Patrik Sever iz Green Gardena, sama akcija, kao i sve dosad, nije imala za namjeru čišćenje velikih razmjera, već joj je cilj bio druženje i zabava na otvorenom, a ujedno i mali, ali vrijedan ekološki doprinos zajednici u kojoj žive, iako će se poznata ližnjanska bura pobrinuti da imaju još posla već za mjesec dana.

Ovaj popratni događaj koji su spontano priredili najmlađim sudionicima akcije pokazao se kao pun pogodak, pa imaju namjeru ovu akciju staviti na posebno mjesto u kalendar ekoakcija za sljedeću godinu, a ujedno se nadaju da će Ližnjanci i ližnjanski vikendaši i dalje nastaviti biti jednako aktivni u očuvanju svog okoliša i njegovom uređenju kao i do sada. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter