Ližnjan: IDS proziva vladajuće zbog ignoriranja

Branka Peruško i Vanja Franković (Z. STRAHINJA)
Branka Peruško i Vanja Franković (Z. STRAHINJA)

Na pitanja je li istina da je i sadašnje vodstvo Općine Ližnjan oročilo sredstva iz proračuna, a što su predbacivali prethodnoj vlasti, zatim kakva je realizacija proračuna 31. prosinca 2013., dokle je stigla legalizacija bespravnih objekata te kome je vraćen komunalni doprinos, odgovore od čelnika Općine Ližnjan čekamo od rujna.

A zauzvrat dobivamo odgovore: "moramo se konzultirati", "dajte nam vremena", "dobite ćete na pismeno"… Zbog toga smo demonstrativno napustili sjednicu Općinskog vijeća, rekli su vijećnici IDS-a iz Ližnjana Branka Peruško i Vanja Franković na današnjoj konferenciji za novinare.

Sazvali su je u povodu prošlotjedne sjednice Vijeća koja je prekinuta jer je kompletna oporba napustila vijećnicu, a s obzirom da su nedostajala dva predstavnika vladajućeg SDP-a, nije bilo kvoruma. Nastavak je zakazan za sutra predvečer.

- Ne možemo vjerovati da osobe koje vode Općinu nisu u stanju odgovoriti na najosnovnija pitanja. Ili nemaju odgovore ili ne žele odgovoriti. Na više od 85 pitanja vijećnika, a posredno građana, oni nisu odgovorili; ako zaista nemaju odgovor, onda su zalutali u ovaj posao, rekla je Peruško.

- Istina je da je prekidom sjednice nanesena velika šteta, ali za to je odgovorna isključivo vladajuća garnitura. IDS ne želi stopirati razvoj općine. Pozivamo vladajuće da uključe sve vijećnike u rad Vijeća, da Općinu vode transparentno i da nam, odgovarajući na pitanja, omoguće da odgovorno obnašamo svoju dužnost, rekao je Franković.

Upozorio je i da nisu željeli sudjelovati u glasanju za odluku o zaduživanju Općine u visini od šest milijuna kuna za izgradnju vrtića u Ližnjanu, jer se odluka, isprintana na jednom listu papira, našla pred vijećnicima bez ozbiljnijih objašnjenja o potrebi za zaduženjem i drugim detaljima. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter