Ližnjan i Šišan još stignu dobiti kanalizaciju

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Edo Krajcar, direktor medulinskog komunalnog poduzeća Albanež, tijekom telefonskog razgovora, u kojem smo ga pitali o mogućnosti da se Ližnjan i Šišan ipak uključe u projekt izgradnje kanalizacije, unatoč probijanju rokova, demantirao je tvrdnje članova IDS-a iznijete na nedavnoj konferenciji da zbog propusta općinske načelnice Maje Cvek (SDP) mještani Ližnjana i Šišana uskoro neće dobiti kanalizaciju. Rekao nam je da se Općina Ližnjan može naknadno uključiti da bi sudjelovala u tom projektu i dodao da, što se prije uključe, to je bolje za sve, jer se inače može dogoditi da se čitav posao prolongira za koji mjesec.

Financiranje studija

Pojasnio je kako su netočne i tvrdnje iznijete na istoj konferenciji za novinare da su predviđena 2,4 milijuna kuna, koliko bi Općina Ližnjan trebala dobiti tim projektom, dostatna za izgradnju kompletne kanalizacije u Ližnjanu i Šišanu.

- Očekujem da ćemo uspjeti i da će Općina Ližnjan ipak dobiti 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU-fondova i to u svrhu financiranja izrade studije izvodljivosti, projektne dokumentacije i aplikacije za prijavu projekta za sufinanciranje iz EU-fondova. Dakle, u ovom poslu nije riječ o nikakvoj gradnji kanalizacije. Koliko će koštati izgradnja kanalizacije reći će nam ta dokumentacija, a ona će zasigurno biti mnogo veća od 2,4 milijuna kuna, iznio nam je Krajcar.

Smatra da je načelnica Cvek mogla i bez suglasnosti Općinskog vijeća potpisati garantno pismo čime bi mogli nastaviti s realizacijom tog projekta u kojem bi bila uključena i Općina Ližnjan. Dodaje kako mu je jasno da je ona ipak odlučila potražiti suglasnost Općinskog vijeća s obzirom da joj fali politička podrška, a koju ima načelnik Općine Medulin i koji stoga nije tražio od Općinskog vijeća suglasnost kada je potpisao garantno pismo.

Ostavka nije ponuđena

Dio tvrdnji članova IDS-a demantirao je i predsjednik ližnjanskog Općinskog vijeća Klaudio Krivičić (HSU) koji nam je rekao da nije istina da na sjednici vijeća održanoj 16. lipnja vijećnici nisu stigli do točke dnevnog reda u kojoj je bilo predviđeno glasanje o davanju suglasnosti načelnici radi potpisivanja garantnog pisma.

- Sjednica je odrađena do kraja, ali te točke uopće nije bilo na dnevnom redu, ni ove niti bilo koje prethodne sjednice vijeća. Očekujem da će se ona konačno naći na dnevnom redu 18. kolovoza za kada je zakazana nova sjednica, poručio nam je Krivičić i dodao da nije istina da je ponudio ostavku. Objasnio je da je predložio da se u dnevni red uvrsti točka u kojoj bi se vijećnici izjasnili o davanju povjerenja predsjedniku Općinskog vijeća, ali i zaključio da vijećnici nisu prihvatili da to uđe na dnevni red. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter