Ližnjan: Dozvole za taksiranje domaćim vozačima

Ilustracija (arhiva/S. JEŽINA)
Ilustracija (arhiva/S. JEŽINA)

Za područje općine Ližnjan moguće je, s obzirom na oko 3,9 tisuće stanovnika po zadnjem popisu, izdati tri dozvole za autotaksi vozila, a postoji i mogućnost izdavanja dodatnih dozvola u skladu s turističkim pokazateljima.

Po Odluci o autotaksi prijevozu, koju je na zadnjoj sjednici usvojilo Općinsko vijeće Ližnjana, na svakih 1.200 stanovnika slijedi po jedna dozvola plus dodatne. Koliko će pak dozvola sveukupno izdati, odlučit će načelnica Ližnjana, ali to će svakako biti jedna dozvola za jedno vozilo - na pet godina.

Kako se moglo čuti na sjednici vijeća, općinskom se odjelu javljaju brojni zainteresirani koji bi taksirali na ližnjanskom području, a samo se čeka ovakva odluka da mogu početi raditi. Vjerojatno je i to jedan od razloga što je dokument usvojen bez rasprave, jednoglasno.

U njemu piše da onaj koji podnosi zahtjev za dozvolu mora raspolagati važećom licencijom za obavljanje autotaksi prijevoza i izvode iz licencije za svako vozilo.

Zanimljivo je da će autotaksi prijevoz u općini Ližnjan obavljati isključivo oni s njenog područja, s obzirom da je jedan od kriterija da imaju prebivalište na području općine, ako nema sjedišta obrta, odnosno izvod iz registra o sjedištu na području općine.

Uz to, morat će i dokazati zakup, vlasništvo ili leasing nad vozilom za prijevoz putnika, uvjerenje o položenom ispitu, odnosno dokaz da ima zaposlenog vozača s ispitom, cjenik usluga koji će primjenjivati i slično. (Z. STRAHINJA)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter